ΔΙΤΡΟΧΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ ΣΕ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ! (ΦΩΤΟ)

Σκηνές απείρου κάλλους κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της σελίδας, καθώς πεζοί και δίτροχα εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή των εργασιών, λόγω της απεργίας, στην κλειστή οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, επιδόθηκαν σε απίστευτες κόντρες… επικράτησης, με τον κίνδυνο ατυχήματος να ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή!

Παρά τα σχετικά «φράγματα» που τοποθετήθηκαν, δίκυκλα, ποδήλατα αλλά και ΙΧ αγνοώντας επιδεικτικά τα απαγορευτικά σήματα, την ώρα που χαλαροί πεζοί κινούνταν στον κλειστό κατά τα άλλα δρόμο, ενώ δεκάδες δικυκλιστές αγνοώντας τις απαγορευτικές για τη στάθμευση οχημάτων κορδέλες αλλά και τη σήμανση για έναρξη εργασιών χρησιμοποίησαν ως πάρκινγκ τις άκρες του δρόμου.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως δεν έλειψαν και εκείνοι που ξεπερνώντας κάθε όριο όχι απλά κινήθηκαν με ταχύτητα στο δρόμο μα και με αντίθετη φορά προκειμένου να βγουν στην οδό Κύπρου (!), ενώ η απαγόρευση θυμίζουμε πως τέθηκε σε ισχύ από την Τρίτη 29 Μαΐου και για διάστημα τουλάχιστο 5 μηνών.

Οι σκαπτικές εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τη συμβολή της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου με την οδό Κύπρου έως τη συμβολή της με την οδό Μανδηλαρά, λόγω εκτέλεσης των εργασιών ανακατασκευής.

Η απόφαση ελήφθη σε εκτέλεση σχετικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας/Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού για χρονικό διάστημα από την Τρίτη (29-05-2018) έως και την Παρασκευή (26-10-2018) καθ΄ όλο το 24ωρο.

«Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου, υπό την επίβλεψη του Δήμου Λαρισαίων και ενδεικτικά από τις οδούς Κύπρου και Μανδηλαρά», επισημαίνει η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, με τους Λαρισαίους να αγνοούν όπως αποδείχτηκε επιδεικτικά την επίσημη πληροφόρηση και τις ανακοινώσεις του δήμου αλλά και της αστυνομίας!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ