Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Σοβαρή καταγγελία της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων με αιχμηρές αναρτήσεις για τη στάση της προέδρου

Για ακατανόητη στάση της πλειοψηφίας των μελών της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας που όπως υποστηρίζει καταψήφισε πρόταση των μελών της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων Λάρισας κάνει λόγο η παράταξη με σχετική ανάρτηση που έκανε στη σελίδα της στο fb. Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

«Με μια ακατανόητη και αναπάντεχη απόφαση, ακόμη και για εμάς τους συνηθισμένους σε σκληρές συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΛ καταψήφισε σήμερα το μεσημέρι την επικαιροποιημένη εισήγησή μας για άμεση απευθείας οικονομική ενίσχυση του ΔΣΛ προς τους πληγέντες από την τραγωδία των πρόσφατων πυρκαγιών. Η απόρριψη έγινε επί της αρχής!!!

Κατά συνέπεια, δεν μπορέσαμε να υποβάλλουμε ολοκληρωμένη την έγγραφη εισήγησή μας, (βλέπε φωτο) αφού τα σημεία 2. (ποσό οικονομικής ενίσχυσης) και 3. (φορέας μέσω του οποίου θα γίνει η χρηματική ενίσχυση) δεν πρόλαβαν να συζητηθούν καν.

Για την ιστορία, η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση, ενώ ακούστηκαν (κατά την άποψή μας προσχηματικές) ενστάσεις περί της νομιμότητας ενδεχόμενης οικονομικής ενίσχυσης και της δήθεν αοριστίας του επί της αρχής τεθέντος ζητήματος (υπό στοιχείο 1 της εισήγησης). Υπέρ της εισήγησης ψήφισαν οι 6 εισηγητές-σύμβουλοι, απών ήταν ο κ. Κολοκυθόπουλος, κατά της εισήγησης οι υπόλοιποι 8».

Αιχμές

Εν τω μεταξύ στην ίδια σελίδα υπάρχουν σοβαρές αιχμές για τον τρόπο που συγκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. η πρόεδρος, αλλά και για το κείμενο της πρόσκλησης, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Τέλος επισημαίνεται ότι η Σύγχρονη Πρόταση Δικηγόρων και η ανεξάρτητη σύμβουλος Δ. Μίγα – Κατσογιάννη είχαν καταθέσει από τις 24 Ιουλίου πρόταση για τη στήριξη των πυρόπληκτων όπως αναφέρεται και στη σχετική ανάρτηση:

Αν μη τί άλλο πρόκαιται για μια σοβαρή καταγγελία και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξουν και οι εξηγήσεις της πλειοψηφίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ