ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Εντονος ήταν ο προβληματισμός αλλά και η αποφασιστικότητα για τη διεκδίκησης λύσεων στο θέμα του τσίπουρου που κυριάρχησαν σήμερα στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αμβυκούχων και του αγροτικού συλλόγου Τυρνάβου, για να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση,

να συζητηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο υπουργείο, αλλά και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι η τοπική οικονομία κινδυνεύει με ολική καταστροφή σε περίπτωση που δεν επιτραπεί στους διήμερους να βράσουν με το περυσινό καθεστώς και κατά συνέπεια θα πρέπει υπό αυτό το πρίσμα να εξεταστούν όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα τονίστηκε ότι υπάρχουν προβλήματα που πηγάζουν από τη στάση κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων και εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν εξηγήσεις και ερμηνείες του κανονισμού και των εγκυκλίων.

Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη την Παρασκευή και παράλληλα να ενταθούν οι πιέσεις προς το υπουργείο για την ικανοποίηση των αιτημάτων που κατατέθηκαν από το δήμαρχο στις συναντήσεις με τον υπουργό κ. Σ. Ραχωβίτη

Τέλος εκείνο που υπογραμμίστηκε από όλους είναι ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις τότε θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις από την πλευρά του δήμου και των αμπελοκαλλιεργητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ