ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ

Σε ρυθμούς αγωνιστικών κινητοποιήσεων κινούνται για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι του νομού, όπως άλλωστε διαφάνηκε στη συνέλευση των μελών της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Λάρισας που είχε σαν θέμα την καλύτερη οργάνωση των επόμενων δράσεών τους.

Παρουσία και του οργανωτικού γραμματέα της Ομοσπονδίας τους Π. Πάλμου οι συνταξιούχοι απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωσης της 28ηςης Νοεμβρίου, στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται για τις 19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή συνταξιούχων από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη (ανάλογη δράση θα γίνει και στην Αθήνα 20/11 για την υπόλοιπη Ελλάδα), αλλά και στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αύξηση των συντάξεων, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, την απόδοση σύνταξης σε όλους όσους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή μας στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο κ. Πάλμος, ενώ την ενημερωτική εισήγηση έκανε η Φ. Σβάρνα, αντιπρόεδρος Σωματείου ΙΚΑ Ν. Λάρισας και σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλές.

«Η επιτυχία της απεργίας θα πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων και των σωματείων που σέβονται το ρόλο  τους ως οργανώσεις   πάλης   των   εργατών   και όχι ως   τσιράκια των εργοδοτών και της εκάστοτε κυβέρνησης. Να   χτίσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο κόντρα σε κυβέρνηση – εργοδοσία, παρά τη βρώμικη προσπάθεια των ανθρώπων τους μέσα στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα. Όλοι στη μάχη για την επιτυχία  της πανεργατικής  απεργίας στις 28/11 και της επιπρόσθετης απεργίας στον   κλάδο των Οικοδόμων και της Ιδιωτικής Υγείας στις 14/11», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές.

«Καλούμαστε να δώσουμε μαχητική απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα και τις αντεργατικές πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας», τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης, με τους συνταξιούχους να δηλώνουν αποφασισμένοι για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ