ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει σειρά μαθηματικών εργαστηρίων για την επιμόρφωση-εκπαίδευση εκπαιδευτών με θεματολογία την υποστήριξη της προετοιμασίας και της προώθησης των μαθηματικών διαγωνισμών.

Η αναγκαιότητα αυτή προέκυψε λόγω της μεγάλης αύξησης συμμετοχών Λαρισαίων μαθητών στους Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε.. Επίσης, σημαντικός αριθμός καθηγητών Μαθηματικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συμμετείχε αφιλοκερδώς και εθελοντικά στα μαθήματα προετοιμασίας μαθητών που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα, για να υποστηρίξει τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Το πρώτο από τα εργαστήρια αυτά διοργανώνεται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας στις 11:30 π.μ.. Εισηγητής θα είναι ο κ. Βαγγέλης Ψύχας, ένα καταξιωμένο στέλεχος της Ε.Μ.Ε. με πολλές πανελλήνιες αλλά και διεθνείς αναφορές.

Ο κ. Ψύχας αποτελεί βασικό μέλος των εθνικών ομάδων μαθηματικών που λαμβάνουν μέρος σε εθνικές και διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που εισηγούνται θέματα και διορθώνουν γραπτά σε Βαλκανιάδες, Ολυμπιάδες και σε άλλους διεθνείς διαγωνισμούς μαθηματικών. Διδάσκει επίσης, σε μαθήματα προετοιμασίας μαθητών που διοργανώνει η Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα και στα θερινό μαθηματικό σχολείο που διοργανώνει η Ε.Μ.Ε. στη Λεπτοκαρυά.

Σκοπός της οργάνωσης αυτών των σεμιναρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών είναι η διαμόρφωση ενός ειδικά εκπαιδευμένου εκπαιδευτικού ανθρώπινου δυναμικού στις τάξεις της τοπικής Ε.Μ.Ε., ώστε οι Λαρισαίοι μαθητές να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου προετοιμασία για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Όσοι συνάδελφοι μαθηματικοί επιθυμούν να λάβουν μέρος στο παραπάνω σεμινάριο, μπορούν να το δηλώσουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση emelarissas@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Η Διοίκηση της Ε.Μ.Ε. Λάρισας ευχαριστεί θερμά τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου μαθηματικών Θεσσαλίας κ.κ. Κ. Παναγιώτου, Κ. Μπουραζάνα για την επιστημονική τους συνεισφορά, καθώς και τον Διευθυντή του 15ου Γυμνασίου κ. Β. Γιαννόπουλο για τη φιλοξενία και την υποστήριξη στις δράσεις που διοργανώνονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ