ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΑΜ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

“Προβάλλουμε το θέμα του νερού σε όλες τις εκδοχές του, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρισας αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία της πόλης, χρονολογείται δε από το 16ο αιώνα και η ΔΡΥΑΣ προσδοκά στην ανάδειξη αλλά και αξιοποίησή του”.

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Κυριακής στη Λάρισα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και ο Σύλλογος για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ για τη γνωριμία και προβολή του Οθωμανικού Λουτρού της Λάρισας, που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου, μια ανάσα από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Στις δράσεις του συλλόγου αλλά και την πολύχρονη ιστορία των λουτρών στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην ομιλία της η πρόεδρος της ΔΡΥΑΣ Κατερίνα Κόσσυβα, ενώ παίρνοντας το λόγο η Στ. Σδρόλια, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και ο φιλόλογος και ιστορικός Θ. Παλιούγκας παρουσίασαν την ιστορία και το λειτουργικό ρόλο του χαμάμ στην εποχή του.

Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Λαρισαίων, ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο χώρο και «ντύθηκε» μουσικά με την παραδοσιακή ορχήστρα του Γ. Δεληγιάννη και τη φωνή της Μ. Δεληγιάννη.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ