ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ-ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Μεγάλης βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας πανηγύρισε η ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL επικράτησε στο FC ARENA του Πανιωνίου με σκορ 4-2, σε ένα όμορφο παιχνίδι με πολλά γκολ και δύο δοκάρια για τους «βυσσινί» που έδειξαν επιτέλους

το καλό τους πρόσωπο.

Προσπερνώντας τις αποδοκιμασίες που προέρχονταν από μερίδα οπαδών στην κερκίδα, που συγκρούστηκαν με άλλους οπαδούς αλλά και με τα ΜΑΤ που εισήλθαν στις κερκίδες για να επιβάλλουν την τάξη, οι παίκτες του Φέστα επέβαλλαν το ρυθμό τους από την αρχή και δικαιώθηκαν στο τέλος για την απόδοσή τους πετυχαίνοντας μάλιστα 4 τέρματα.

Οι «βυσσινί» επιχείρησαν να «καθαρίσουν» από νωρίς την αναμέτρηση και μόλις στο 8’ ο Νούνιτς προειδοποίησε με κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα κεφαλιά του ίδιου τράνταξε το δοκάρι του Κότνικ!

Το σκορ για την ΑΕΛ άνοιξε τελικά ο Νούνιτς, αφού η τρίτη και… φαρμακερή κεφαλιά που έπιανε, μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Μπαργκάν, βρήκε τελικά στόχο, γράφοντας το 1-0, ωστόσο άμεση υπήρξε η απάντηση του Πανιωνίου, που ισοφάρισε σε 1-1 στο 18’ με σκόρερ το συνήθη ύποπτο Μασούρα, που εκμεταλλεύτηκε κακή αντίδραση του Ζίζιτς φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Στο 21’ ο Κόεφ έδωσε τη θέση του στον Ακόστα λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε, ενώ στο 38’ οι Νεοσμυρνιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Τσιλούλης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για «εγκληματικό» μαρκάρισμα από πίσω στο Χούμπτσεφ και στο 41’ ο Κότνικ υποχρεώθηκε στην απόκρουση του αγώνα «βγάζοντας» με υπερένταση κεφαλιά του Νούνιτς.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την απόδοσή της η ΑΕΛ και εκμεταλλευομένη το αριθμητικό της πλεονέκτημα μπήκε φουριόζα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49’ ο ορεξάτος Μπαργκάν έπιασε το σουτ εντός περιοχής, με τον κίπερ του Πανιωνίου να λέει «όχι», κάτι που δεν συνέβη όμως στο 53’ όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε σουτ στην κίνηση μετά από ασίστ του Μπαργκάν στέλνοντας τη μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Κότνικ για το 2-1!

Στο 57’ ο Μπαργκάν είδε το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο δοκάρι του Κότνικ, ωστόσο ο άσος της ΑΕΛ επιβραβεύτηκε 1’ λεπτό αργότερα για το πείσμα του, όταν σε φάση διαρκείας και μετά από δύο απίστευτες επεμβάσεις του αντίπαλου κίπερ πλάσαρε εύστοχα για το 3-1!

Παίζοντας με άλλο αέρα πλέον οι «βυσσινί» έδωσαν διαστάσεις στη νίκη τους, αφού στο 64’ ο Νούνιτς σκόραρε και πάλι, μετά από ασίστ του Ντέλετιτς, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις σε 4-2, με ωραίο σουτ του Ντουρμισάι.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα συνδεσμίτες που επέστρεψαν στο γήπεδο μετά από δύο χρόνια αποχής δεν σταμάτησαν λεπτό να αποδοκιμάζουν με πανό και συνθήματα τη διοίκηση Κούγια, συγκρούσθηκαν μάλιστα στην κερκίδα με τα ΜΑΤ που επιχείρησαν να επιβάλλουν την τάξη όταν άρχισαν να ανταλλάσσουν καθίσματα και μπουνιές με άλλους οπαδούς που διαφωνούσαν με τη στάση τους, ενώ ο μεγαλομέτοχος πριν τελειώσει το παιχνίδι προέβη σε μια απίστευτη δήλωση, ενώ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ανέφερε τα εξής:

“Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές, σιγά σιγά θα φτιάξουμε μεγάλη ομάδα.

Όταν μπορείς να νικάς τόσο εύκολα τον Παναιτωλικό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ιστορικό Πανιώνιο, μπορείς να τους νικήσεις όλους.

Αν δεν είχαμε πληρώσει τη βρωμιά του Λάμπρου στην Ξάνθη και το γεγονός ότι με τη Λαμία παίξαμε χωρίς άμυνα λόγω των αποβολών της Ξάνθης, θα είχαμε τώρα 20 πόντους.

Τα καλύτερα έρχονται!

Είμαι καψούρης με την ομάδα μου.

Ευχαριστώ τους χιλιάδες οπαδούς μας που ξεφτίλισαν αυτά τα χαρτζιλικωμένα με τυρί Τρικάλων αλβανάκια”.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μπαργκάν (82’ Σαχίτι), Άντονι (68’ Πίτι), Κοεφ (21’ Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Ντέλετιτς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Οικονομίδης (67’ Σαραμαντάς), Κεϊτά, Τσιλούλης, Μασούρας, Πίρις, Ντουρμισάι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ