ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Αθήνα με κατάληξη το Μέγαρο Μαξίμου απηύθυναν το πρωί της Τρίτης από τη Λάρισα εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού.

«Δεν πληρώσαμε για να καταλήξουμε να παίρνουμε επιδόματα, πληρώσαμε για να έχουμε συντάξεις και να ζούμε με αξιοπρέπεια», τόνισαν οι συνταξιούχοι στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Επιμελητήριο, καλώντας όλους για μαζική συμμετοχή και κάθοδο στην Αθήνα.

«Στις 15 του μηνός θα βρισκόμαστε στην πλατεία Συντάγματος νικώντας το φόβο, την αδιαφορία και τη λογική του “δεν γίνεται τίποτα”, είμαστε αποφασισμένοι να μην   επιτρέψουμε στη συγκυβέρνηση να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16», κατέληξαν οι συνταξιούχοι, που μεταξύ άλλων διεκδικούν κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αυξήσεις στις συντάξεις και κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, άμεση απόδοση των δώρων κλπ., ενώ λένε «όχι» στη μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας.

Σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε η αναχώρηση για την Αθήνα θα γίνει στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου από την οδό Τ. Τσόγκα, στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ