ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν στη Λάρισα οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης

Με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων από την επιζήσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης Ν. Μπέγα και εκπροσώπους πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, φορέων και κομμάτων ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα οι διήμερες εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής ημέρας μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων

και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

«65 χρόνια μετά θυμόμαστε, προσευχόμαστε και τιμούμε τα 6 εκατομμύρια των Εβραίων, θύματα αναιτιολόγητου μίσους και βαρβαρότητας και υψώνουμε τη φωνή μας για την αποτροπή παρόμοιων καταστροφών, αλλά και απέναντι στους αρνητές του Ολοκαυτώματος και τους υμνητές του ναζισμού», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ ακολούθησε το άναμμα των κεριών στη Συναγωγή και η κεντρική ομιλία του καθηγητή Ν. Λυγερού, με θέμα «Από τους Μάρτυρες και τους Ήρωες του Ολοκαυτώματος στα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, ενώ συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου από μαθητές σχολείων της Λάρισας, που θα παρουσιάσουν σχετικό αφιέρωμα, στις 10 το πρωί, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, για να ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στην πλατεία Άννας Φρανκ (οδός Ερυθρού Σταυρού – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας) στην αναθηματική στήλη της Άννας Φρανκ και στη μνήμη των 1.500.000 παιδιών που υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ