ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενδιαφέρουσα ημερίδα με τη συμμετοχή αξιόλογων εισηγητών και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, με πρωτοβουλία του ΔΣΛ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα

της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Την επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ» συντόνισε ο Αντιεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ενώ στο πλαίσιό της διακεκριμένοι νομικοί αναφέρθηκαν στο τεράστιο θέμα του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς, που όπως τονίστηκε «αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και της οικονομικής κρίσης».

«Το θέμα δεν αφορά μόνο στη διαφθορά πολιτικών προσώπων αλλά και προσώπων που μπορεί να εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στη διαχείριση δημόσιας ή και ιδιωτικής εξουσίας» σημείωσαν οι ομιλητές, ενώ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έγιναν από τους Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Β. Πάπαρη, Εφέτη Λάρισας, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Στ. Δασκαλόπουλο, Εισαγγελέα Εφετών, Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και Λ. Μαργαρίτη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ