ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΓΙΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ

Τη βεβαιότητα ότι ένας πολιτικός, είτε πρωθυπουργός,  είτε υπουργός, είτε βουλευτής, είτε δήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος όταν έχει μία υγιή ερωτική ζωή είναι πιο αποτελεσματικός εκφράζει ο γνωστός σεξολόγος Θάνος Ασκητής απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ειδικότερα ο κ. Ασκητής αναφέρει:

Σαφέστατα είναι πιο αποτελεσματικός και λειτουργεί καλύτερα. Μην έχεις καμία αμφιβολία. Αν δεν έχεις καλή προσωπική ζωή πώς θα πας να διοικήσεις και να πάρεις σωστές αποφάσεις; Πώς θα δώσεις τα φώτα σου όταν εσύ έχεις καμένες λάμπες; Είναι λογικό. Ασφαλώς αποτελεί προϋπόθεση για καλύτερη δημόσια διοίκηση να έχεις μια καλή προσωπική ζωή. Να γνωρίζεις τους ρόλους που σου δίνει η ζωή.

Η σεξουαλικότητα, η επικοινωνία, ο ρόλος του γονέα, η συναισθηματική διαχείριση. Εννοείται πως ένας πολιτικός πρέπει να έχει οικογένεια. Να έχει εργαστεί. Να έχει ζήσει μέσα στην κοινωνία. Δεν πιστεύω στα »γονίδια» των πολιτικών και τα »τζάκια».

Ο πολιτικός πρέπει να είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος μέσα από την κοινωνία. Να μιλάει με την κοινωνία. Έχει προσωπικό ρόλο. Ως σύζυγος, ως σύντροφος, ως γονιός, ως επαγγελματίας και στο επαναλαμβάνω ναι να έχει σεξουαλική ζωή. Να είναι ένας γεμάτος άνθρωπος συναισθηματικά, λειτουργικά και κοινωνικά. Και όχι στερημένος. Και ό,τι κάνει να το κάνει συνειδητά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ