ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σειρά επαφών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου παρουσία και του δημάρχου Π. Σαρχώση ο οποίος και τους συνόδευε φροντίζοντας να γίνουν αυτές οι επαφές.

Η συνάντηση τόσο με τους υφυπουργούς κ.κ. Τελιγιορίδου και Κόκκαλη, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δημιούργησε αισιοδοξία για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων του κλάδου.

Για μια ακόμη φορά τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής των νόμων για τον έλεγχο των εισαγωγών στο γάλα ενώ αναφορικά με χρήματα που έχουν να κάνουν με αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό προηγούμενων ετών τονίστηκε ότι το υπουργείο ολοκληρώνει τις νομικές διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να δοθεί η αποζημίωση.

Επίσης υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει νέα πρόσκληση για τους επιλαχόντες των βιολογικών προηγούμενων χρόνων, ενώ αφέθηκε να εννοηθεί ότι η νέα συνδεδεμένη θα είναι αυξημένη για τους κτηνοτρόφους.

Τέλος στο αίτημα των κτηνοτρόφων να δοθούν 2 επιπλέον μερίδες αιγοπρόβειου κρέατος στο στρατό όπως έγινε με τη φέτα από το υπουργείο ζητήθηκε μία μελέτη που θα εξασφαλίζει τη συνεχή παροχή των απαιτούμενων ποσοτήτων κρέατος ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα η συγκεκριμένη πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους κτηνοτρόφους με επικεφαλής τον πρόεδρο Αργ. Μπαϊραχτάρη συνόδευε και ο τεχνικός σύμβουλος του συλλόγου Αθ. Κούντριας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ