ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΗΣ ΔΑΠ

Ανακοίνωση – καταγγελία των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο ΤΕΙ Λάρισας

Καταγγέλλουμε την παράταξη ΔΑΠ συνεχίζει να βάζει εμπόδια στην προσπάθεια που γίνεται για την ανασυγκρότηση των συλλόγων. Συγκεκριμένα συνεχίζει την ίδια στάση με πέρσι που λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές θέλει να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών και να μεταφερθούν έξω από  το χώρο του ΤΕΙ, έξω από το χώρο των σπουδαστών.

Μάλιστα, έχουν και το θράσος να επικαλούνται την ασφάλεια της διαδικασίας αν οι εκλογές γίνουν εκτός ΤΕΙ:

Αυτοί που πέρσι εμφανίστηκαν στο χώρο που θα γίνανε οι εκλογές 2 ώρες μετά από την αποφασισμένη ώρα έναρξης της διαδικασίας.

Αυτοί που πέρσι έκαναν νοθεία στις εκλογές του Συλλόγου της ΣΕΥΠ, που σταμάτησαν τη διαδικασία παίρνοντας τα μητρώα της σχολής παραμάσχαλα και ήθελαν να ακυρώσουν της εκλογές.

Αυτοί που πέρσι απειλούσαν σπουδαστές που ψήφισαν Πανσπουδαστική.

 

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η ΔΑΠ θέλει συλλόγους φαντάσματα και σχολές “νεκροταφεία” για να περνάει εύκολα η πολιτική της κυβέρνησης, όπου ουσιαστικά δεν διαφωνεί σε τίποτα με αυτή.

Τα τελευταία χρόνια στο ΤΕΙ Λάρισας κάνει σκληρή προσπάθεια να διαλύσει κάθε συλλογική διαδικασία. Έχει μετατρέψει τους Συλλόγους σε σφραγίδες που τις χρησιμοποιεί όποτε τη βολεύει χωρίς να συνεδριάζει κάποιο συλλογικό όργανο. Όπως, με την κατάληψη που έκανε στο ΤΕΙ, χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες των συλλόγων, χωρίς να το έχουν πάρει απόφαση οι φοιτητές.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα του προηγούμενου διαστήματος. Που πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις  σχολές, πήραν αποφάσεις, κινητοποιήθηκαν για την αναβάθμιση των σπουδών τους. Να αποτελέσει παράδειγμα ο Σύλλογος της ΣΕΥΠ που Νοέμβριο μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις καθαίρεσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της πλειοψηφίας της ΔΑΠ και προχώρησαν σε εκλογές αναδεικνύοντας αγωνιστές στο νέο ΔΣ, με διπλάσια μάλιστα συμμετοχή.

Φέτος οι εκλογές θα γίνουν στο χώρο του ΤΕΙ, ήδη ο Σύλλογος της ΣΤΕΦ έχει πάρει απόφαση μέσα από εκλογοαπολοσιστική συνέλευση για την διεξαγωγή των εκλογών. Καλούμε όλους τους σπουδαστές να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές των συλλόγων μας και να εξασφαλίσουν τις διαδικασίες με την μαζική τους παρουσία.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com