ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ

Σε απολογισμό του έργου τους με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών στη διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Νίκος Παπαγεωργίου, ο Αστέριος Νάρης, γενικός γραμματέας και ο Βασίλης Γερογιάννης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

«Με τη συμπλήρωση δύο ετών στην διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, παρουσιάζουμε σήμερα ένα σύντομο αλλά ολοκληρωμένο απολογισμό, ως ελάχιστη υποχρέωση δημόσιας λογοδοσίας προς την κοινωνία» σημείωσαν οι ομιλητές, αναφερόμενοι σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την ανάδειξη του ΤΕΕ σε πολύτιμο βοηθό στο επιστημονικό έργο και το επάγγελμα του μηχανικού αλλά και ως χρήσιμο και απαραίτητο αρωγό της Πολιτείας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τα μέλη της διοίκησης στάθηκαν ιδιαίτερα σε σειρά εφαρμόσιμων προτάσεων που αναδεικνύουν την αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλίας, όπως είναι η ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου και των φραγμάτων Μεσοχώρας-Συκιάς, του Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου – Μετατροπή του ημικόμβου Πυργετού σε πλήρη κόμβο για την εύκολη πρόσβαση στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, η ολοκλήρωση της Ε-65, η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου Θεσσαλίας με θετικό αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα – ανταγωνιστικότητα – εξωστρέφεια, η ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων Λάρισας – Κοζάνης, Λάρισας Φαρσάλων, Τρικάλων-Άρτας, και βορινή διασύνδεση ΠΕ Λάρισας – ΠΕ Μαγνησίας κλπ.

Εξάλλου οι ομιλητές υπογράμμισαν το μεγάλο επιστημονικό έργο του ΤΕΕ, ενώ αναφέρθηκαν και στις διεκδικήσεις για τους μηχανικούς επικεντρώνοντας στα εξής: ·  Διεκδίκηση και επίτευξη λειτουργίας γραφείου του ΤΜΕΔΕ στο Τμήμα και έναρξη λειτουργίας του, εντός των εγκαταστάσεων του ΤΕΕ .

  • Πίεση για δημόσιους διαγωνισμούς σε όλα τα έργα.
  • Πίεση για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για όλα τα σημαντικά έργα.
  • Συνεχής πίεση για την καταψήφιση του Μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, καθώς η ανάθεση του έργου αυτού σε μια εταιρία, αφαιρεί τη δυνατότητα των ελεύθερων επαγγελματιών – μηχανικών να δραστηριοποιηθούν στο αντικείμενό τους.
  • Συνεχής πίεση για την αποζημίωση εκπροσώπων ΤΕΕ για την συμμετοχή τους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και μελετών Δημόσιων Φορέων.
  • Παρεμβάσεις – προτάσεις προς το ΥΠΕΝ για το νέο Εξοικονομώ.
  • Συνεχής πίεση για έναρξη προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για επιχειρήσεις.
  • Παρεμβάσεις – προτάσεις για χρήση των πόρων των Δήμων από τα Ανταποδοτικά Τέλη, ως κίνητρα για κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ενεργειακά και αντισεισμικά θωρακισμένα.
  • Συνεχής παρεμβάσεις στην επιτροπή παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας.
  • Παρεμβάσεις-προτάσεις σε Συμβούλια Δήμων και Περιφέρειας.
  • Παρεμβάσεις για το άνοιγμα της αγοράς των Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ