ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Συνέλευση Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλιου -Λυγαριάς με τους αμυγδαλοπαραγωγούς της περιοχής  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/4 στο Αργυροπουλι.

Στην συνέλευση συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί με την ακαρπία στα περιβόλια τους και φέρνει τους παραγωγούς σε δυσχερή θέση καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα δέντρα είναι άδεια από καρπό.

Για τον λόγο αυτό πάρθηκε η απόφαση να καλέσουν κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να επισκεφτεί την περιοχή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να διεκδικήσουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κώστας Χατζής σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε τα εξής:

«Ο ΕΛΓΑ πρέπει να στηρίξει τους αμυγδαλοπαραγωγούς για την απώλεια παραγωγής που υπέστησαν την φετινή χρόνια και να καλύψει με αποζημιώσεις το χαμένο εισόδημα τους.

Αυτές τις ημέρες γίναμε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων με καθημερινές χαλαζοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις κατέστρεψαν το σύνολο των καλλιεργειών και στην ευρύτερη περιοχή του Αργυροπουλίου για το λόγο αυτό απαιτούμε από τον ΕΛΓΑ να σταθεί δίπλα στους παραγωγούς που δοκιμάζονται για ακόμη μια χρόνια είτε από ακραία καιρικά φαινόμενα είτε από απώλεια παραγωγής σαν αυτή στα αμύγδαλα και να τους αποζημιώσει δίκαια και γρήγορα

Ζητάμε επίσης :

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
  • Να παγώσουν όλες οι οφειλές των παραγωγών που επλήγησαν προς ασφαλίστηκα ταμεία εφορία κτλ.

Επίσης θελω να καλέσω όλους τους αγρότες της περιοχής να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ