«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ (ΦΩΤΟ)

Στα άκρα αυτή την ώρα η κατάσταση με κάποιους ακροδεξιούς να επιτίθενται και σε δημοσιογράφους

Σε δυναμική παρέμβαση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης αντιφασίστες και αντιφασίστριες αποφασισμένοι να «μπλοκάρουν» την πραγματοποίηση της αποψινής  εκδήλωσης με θέμα «Παράνομη μετανάστευση».

Την εκδήλωση διοργανώνει δημοτική παράταξη του δήμου Λαρισαίων, ενώ οι αντιφασίστες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ στο Χατζηγιάννειο για την αποτροπή της εκδήλωσης.

Στην είσοδο του κτιρίου έχει αναρτηθεί σχετικό πανό, την ώρα που στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά και χωρίς προβλήματα, ενώ το απόγευμα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στην είσοδο του κτιρίου καλώντας τους καταληψίες αντιφασίστες σε αποχώρηση με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που διοργανώνει την εκδήλωση απευθύνθηκε στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές δηλώνοντας αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την εκδήλωση στο χώρο παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μάλιστα εμφανίστηκε μαζί με ομάδα ακροδεξιών που απαίτησαν να μπουν στο χώρο παρά τις παραινέσεις των αστυνομικών. Την ίδια ώρα κάποιος θερμόαιμος που βρισκόταν δίπλα στο δημοτικό σύμβουλο, εμπνευστή της εκδήλωσης επιτέθηκε μαζί με ομοϊδεάτες του σε δημοσιογράφους που έκαναν τη δουλειά τους.

Καταδικαστέα και ποινικά κολάσιμη η ενέργειά του, και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή έξω από το Χατζηγιάννειο βρίσκονται και αντιδήμαρχοι του δήμου Λαρισαίων, με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Π. Σάπκα, να προτείνει να αναλάβει την ευθύνη για την αναβολή της εκδήλωσης, με τον διοργανωτή όμως που προφανώς θέλει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα να επιμένει για την πραγματοποίησή της.

Μάλιστα βλέποντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσουν οι αντιφασίστες κάνοντας έναν ελιγμό, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης χωρίς άδεια στην τρίγωνη πλατεία, με τα ΜΑΤ να μετακινούνται προς τα εκεί, μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ