ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Κινητοποίηση Μουσικών Σχολείων θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα ξεκινήσει στις 9:30 από τον χώρο του σχολείου και θα καταλήξει στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας όπου και θα προωθήσουν τα αιτήματά τους.

Στο ενδιάμεσο θα διαμαρτυρηθούν και στην Κεντρική Πλατεία για περίπου μισή ώρα όπου και θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Αντιπροσωπεία του 15μελούς θα προωθήσει τα αιτήματα των μαθητών και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Στο κείμενο των αιτημάτων τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας αναφέρουν τα εξής:

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Κινητοποίησης οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων της χώρας, σήμερα διαμαρτύρονται με πορείες αλλά και συναυλίες για τα –δυστυχώς διαχρονικά πλέον- αιτήματά τους. Αγωνιζόμαστε για δωρεάν, δημόσια και αξιοπρεπή Παιδεία. Για την Παιδεία –μουσική και μη- που μας αξίζει. Η προσφορά του Μουσικού Σχολείου στην κοινωνία της Λάρισας είναι αναγνωρίσιμη από πλήθος συμπολιτών μας. Φιλανθρωπικές συναυλίες, ανοιχτά αφιερώματα, συμπράξεις με συμμαθητές μας από άλλες πόλεις, συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, εκπροσώπηση της πόλης αλλά και της χώρας σε διεθνή φεστιβάλ, διακρίσεις, βραβεύσεις, κλπ. Το Μουσικό Σχολείο αποτελεί θεσμό και κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη. Άλλωστε η έμπρακτη ενασχόληση των μαθητών με την μουσική αλλά και την τέχνη γενικότερα, μέσα από διαδικασίες που προϋποθέτουν την άριστη συνεργασία πολυδιάστατα διαφορετικών μαθητών,  δημιουργεί ευαισθητοποιημένους, υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες. Tα Μουσικά Σχολεία δεν είναι απλή δαπάνη του υπουργείου. Είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Για να μπορέσουμε όμως να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο χρειαζόμαστε την στήριξη της κοινωνίας και της Πολιτείας.

Συγκεκριμένα αιτούμαστε:

  • Δημιουργία κοινών σχολικών εγχειριδίων για τα θεωρητικά μουσικά μαθήματα και δωρεάν διανομή τους, ώστε να μην πληρώνουμε ένα αξιόλογο ποσό κάθε χρόνο για βιβλία τα οποία δεν είναι κοινά για τους μαθητές κάθε σχολείου, καθώς και το Μουσικό Σχολείο είναι Δημόσιο Σχολείο όπως όλα τα υπόλοιπα και οι γονείς μας, σε δύσκολες εποχές, εκτός των φόρων που πηγαίνουν στην Παιδεία, επωμίζονται οικονομικά μέρος της «δωρεάν» παιδείας που μας παρέχεται.
  • Αναγνώριση των σπουδών μας, με πιστοποίηση ισάξια με τις τάξεις των ωδείων (πιθανώς κατόπιν εξετάσεων) όπως προβλέπεται και από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, καθώς 6 χρόνια διδασκόμαστε μουσική σε ανώτατο επίπεδο χωρία καμία απολύτως αναγνώριση του κόπου αλλά και των γνώσεων μας
  • Ενεργοποίηση των ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08-11-1997 σχετικά με την χορήγηση μουσικής ειδικότητας στους απόφοιτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζονται.
  • Επαναφορά των Μουσικών Αγώνων, ανάλογων με τους Αθλητικούς και μοριοδότηση μόνο για μουσικές σχολές με δίκαιο τρόπο και σε μικρό ποσοστό μέσω των αγώνων.
  • Άμεση διευθέτηση των ελλείψεων σε καθηγητές μουσικών οργάνων και μουσικών μαθημάτων και κάλυψη των αντίστοιχων κενών.

ΦΩΤΟ αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ