ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το αδιαχώρητο το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων για το ασφαλιστικό.

Μιλώντας για «έγκλημα διαρκείας» σε βάρος της επικουρικής ασφάλισης ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας στην εισήγησή του περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στρέφοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης.

“Βαφτίζουν τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών που θα μπούνε σε εφαρμογή από τον Ιούνη του 2020 όπως και την μείωση του ποσοστού φορολογίας για εισοδήματα φυσικών προσώπων ως αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων . Τα ποσά που προκύπτουν είναι ελάχιστα κι είναι μόνο ένα μικρό μέρος απ΄όσα μας έχουν αφαιρέσει. Το προπαγανδιστικό τρικ της κυβέρνησης είναι για να κρύψει αυτούς που ωφελούνται οι οποίοι σταθερά  είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κλπ.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΛ, περιγράφοντας άθλιες  εργασιακές σχέσεις και μισθούς, όπως και συντάξεις πείνας στο τέλος του εργάσιμου βίου.

«Καλούμαστε να ανοίξουμε την συζήτηση με βάση το πλαίσιο πάλης που διεκδικούμε σε κάθε  κλάδο, αξιοποιώντας την πείρα επικεντρώνοντας στην αιχμή Να μην περάσει το σχέδιο Βρούτση, να καταργηθεί εδώ και τώρα ο νόμος Κατρούγκαλου. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στην πάλη για Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους», σημειώθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης.

«Η επίθεση που ξεδιπλώνεται στα δικαιώματα μας δεν έχει τελειωμό. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλες τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανωθεί αποφασιστικά η αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να βάλουμε μπροστά στις δικές μας ανάγκες, τα δίκαια αιτήματά μας για ζωή και όρους δουλειάς με αξιοπρέπεια. Θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο Γ. Σκόκας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ