ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Τη δική του περιπέτεια συνεχίζει να περνάει παλιός επιχειρηματίας που λόγω ατυχιών και τρικλοποδιών που του έβαλαν βρέθηκε χωρίς την επιχείρηση και την περιουσία του και τώρα είναι αναγκασμένος να ζει με μία μικρή σύνταξη ενώ μέχρι πρόσφατα λόγω της περηφάνιάς του πουλούσε λαχεία για να ζήσει.

Ο λόγος  για τον κ. Νίκο Χατζηγρίβα ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και προσπαθεί να επιβιώσει με μια πενιχρή σύνταξη ζώντας σε συνθήκες ντροπιαστικές για την κοινωνία του 2020.

Με βαριά  καρδιακή ανεπάρκεια, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και πολλά περιφερειακά προβλήματα υγείας ζει με κομμένο ρεύμα και αδυνατεί να αγοράσει ακόμη και τα φάρμακα του. Μοναδικό στήριγμα του η κόρη του Ελένη η οποία όμως είναι άνεργη παρά τα πολλά τυπικά προσόντα (πτυχία, ξένες γλώσσες, κλπ) που διαθέτει. Το τραγικό είναι ότι ενώ πριν ένα μήνα οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου – στο οποίο νοσηλεύθηκε – χαρακτήριζαν θαύμα το ότι ζει, το ΚΕΠΑ από 80% αναπηρία τον έριξε στο 70% αντί να τον πάει στο 100%. Αυτό είναι το σύγχρονο κράτος πρόνοιας στο οποίο ζούμε.

Η μοναδική ελπίδα πλέον για τον Κύριο Νίκο είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας που επιβάλλεται να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της και να ανταποκριθεί στην έκκληση της οικογένειας για βοήθεια.

Στο πλευρό του κ. Χατζηγρίβα και της κόρης του βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Εθελοντική Οργάνωση Στήριξη με τον επικεφαλής της κ. Φώτη Βακιρτζηδέλη  που ξεκίνησε μία προσπάθεια οικονομικής στήριξης του ανήμπορου συμπολίτη μας
Οι συνάνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν μια ανάσα ζωής στον κ. Νίκο και μπορούν να  προσφέρουν κάποιο ποσόν,  μπορούν να επικοινωνούν με την κόρη του Ελένη Χατζηγρίβα στο τηλέφωνο 6975 621830.

Παράλληλα όμως θα πρέπει οι τοπικές αρχές με τις υπηρεσίες τους να φροντίσουν για την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του κ, Νίκου, αλλά και για την περαιτέρω στήριξή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ