ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ…

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου και μέλος της Δημοτικής Παράταξης “ΣυνΠολιτεία”

Μας εντυπωσιάζει με τα παρακάτω ο κ. Περιφερειάρχης: «Η δουλειά δεν σταματά ούτε λεπτό. Πετυχαίνουμε στόχους που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων. Με σοβαρό σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας. Κυρίως όμως με την καθημερινή συνεργασία μας με τις τοπικές κοινωνίες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις προτεραιότητες.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου και το Δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα χρηματοδοτούμε ένα σημαντικό έργο που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και του αστικού περιβάλλοντος. Δημιουργούμε συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και δίνουμε προτεραιότητα στην προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ. Έργο με έργο, κάνουμε πράξη τις σύγχρονες και πράσινες πόλεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Πρόκειται για ένα έργο που είχε εντάξει σε πρόγραμμα της περιφέρειας η προηγούμενη δημοτική αρχή τον Ιανουάριο του 2019 και είναι παρόμοιο με αυτό που επρόκειτο να γίνει και στον Αμπελώνα.

ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ  χαιρόμαστε για την Πόλη του Τυρνάβου κ. Δήμαρχε κ. Περιφερειάρχη αλλά συγχρόνως νιώθουμε και μια πίκρα για την πόλη του Αμπελώνα.

Ο Αμπελώνας δικαιούται κι αυτός  να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής των κατοίκων του.

Θέλει και ο Αμπελώνας να γίνει σύγχρονη πόλη γιατί πράσινη σίγουρα είναι.

Ας θυμηθούμε πάλι το αντικείμενο των παρεμβάσεων  :

Ανάπλαση των οδών Καραϊσκάκη και Ειρήνης κατά μήκος της ανοιχτής τεχνητής τάφρου η οποία διασχίζει τον αστικό ιστό, καθώς και του χώρου της Λαϊκής Αγοράς.

Στα πλαίσια της ανάπλασης περιλαμβάνεται και η δημιουργία του πρώτου οργανωμένου ποδηλατόδρομου στο Δήμο Τυρνάβου μήκους 3 χιλιομέτρων, που διασχίζει το κέντρο της πόλης του Αμπελώνα έως την περιοχή του σχολικού συγκροτήματος του 3 ου Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι παρεμβάσεις έχουν σαν στόχο:

  • Την οργάνωση και διευθέτηση της κίνησης πεζών και ποδηλάτων, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, καθώς και την βελτίωση της αστικής εικόνας του οικισμού, ειδικότερα κατά μήκος της υφισταμένης τάφρου.
  • Την διαμόρφωση μιας ζώνης πρασίνου, η οποία θα προσελκύει τους κατοίκους του οικισμού.
  • Την διαμόρφωση οργανωμένων χώρων στάθμευσης, ειδικότερα κατά μήκος των αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Την ανάδειξη και λειτουργική οργάνωση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς.

Φαίνεται ότι το ΕΣΠΑ θα πάρει παράταση για τρία χρόνια.

Λεφτά υπάρχουν  .Πολιτική βούληση χρειάζεται από τους  δυο άντρες Δήμαρχο- Περιφερειάρχη για να τελειώσει η μελέτη των αστικών αναπλάσεων του Αμπελώνα και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ Ή ΤΟ ΝΕΟ με όποιο μέτρο είναι εφικτό .

Οι Αστικές Αναπλάσεις είναι στα χέρια σας.

Οι κάτοικοι του Αμπελώνα περιμένουν. Η υπομονή είναι ένα καλό όπλο άμυνας αλλά το χειρότερο όπλο  όταν σκάσει….

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ