ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.

«Δίνουμε συνέχεια στις δράσεις μας και κλιμακώνουμε με μεγάλη απεργία στις 18 Φλεβάρη», τόνισε στην κεντρική του ομιλία ο Θ. Αναπλιώτης, Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα «ένα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο χτυπάει παραπέρα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού».

«Το κύριο συστατικό του είναι ότι βάζει γερά τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, την κάνει από κοινωνική, ατομική υπόθεση», υπογράμμισε ο κ. Αναπλιώτης, στρέφοντας τα πυρά του και κατά του νόμου Κατρούγκαλου.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε ως και σήμερα την κορύφωση της διαχρονικής αντιασφαλιστικής επίθεσης όλων των κυβερνήσεων, καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Σήμερα έρχεται η ΝΔ να τον θωρακίσει, να ανοίξει το δρόμο σε νέα επιδρομή με τους τρεις πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, όπου η ανταποδοτική σύνταξη θα βασίζεται στο ρίσκο και στον χρηματιστηριακό τζόγο, οι συντάξεις θα ονοματίζονται πλέον ως χρηματιστηριακά προϊόντα και θα επενδύονται με όρους χαμηλού – μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Την ίδια στιγμή η εθνική σύνταξη που “εγγυάται” το κράτος θα παραμένει στα άθλια επίπεδα των 384 ευρώ και στα 340 ευρώ με 15 χρόνια εργασίας», σημείωσε.

ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διεκδικούμε άμεσα:

  1. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική, Υγεία – Πρόνοια Δημόσια και Δωρεάν.
  2. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  3. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες. 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  4. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού, όχι κάτω από 600 ευρώ.
  5. Πλήρης, κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  6. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας Με πυξίδα μας την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω από την πάλη για Αποκλειστικά Δημόσια, Υποχρεωτική, Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις νέες γενιές να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής», κατέληξε ο κ. Αναπλιώτης, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ