ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Με δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και πορεία στο κέντρο της πόλης πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νέο ασφαλιστικό ν/σ που κατατέθηκε στη Βουλή και ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.

«Με τη σημερινή συγκέντρωση σηκώνουμε το ανάστημά μας και δίνουμε αποφασιστική απάντηση στη διαρκή επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας», υπογράμμισε στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γ. Σκόκας, που έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αλλά και κατά του Ε.Κ Ελασσόνας «που έφτασε την απεργοσπασία και την υπονόμευση στο τέρμα… μέχρι γελοιότητας, αποφασίζοντας απεργία για τις 19 του μήνα».

«Το μόνο που εξασφαλίζεται με το νέο ν/σ είναι δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και συντάξεις πείνας στο τέλος του εργάσιμου βίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκόκας, καταλήγοντας πως «η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε και αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση, αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών των εργαζομένων».

Προηγήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδα και της αντιπροέδρου γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Αργ. Πετσίτη, ενώ η απεργιακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εργαζόμενοι, νεολαίοι, σωματεία, φορείς, αγρότες, άνεργοι και συνταξιούχοι με πανό, φωνές και συνθήματα έδωσαν παλμό στην κινητοποίηση, ενώ στην «ουρά» της πορείας κινήθηκαν οι Παρεμβάσεις-Εργατικές Κινήσεις και η Ταξική Πορεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ