ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποιεί από το πρωί της  Πέμπτης κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Υγείας, βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Ξανθό.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη βάση του ΕΚΑΒ και τις κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στη «διασυνοριακή απειλή του κοροναιού» και την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στις Συμπράξεις, που όπως τόνισε «υπονομεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ».

«Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο δέχεται αυξημένη πίεση λόγω και του ιού και θα πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον πόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως «ο κοροναιός αποτελεί διασυνοριακή απειλή που δοκιμάζει τα συστήματα Υγείας της Ευρώπης».

«Υπάρχουν έμπειροι επιστήμονες και διάθεση από πλευράς Υπουργείου για ενημέρωση. Από την πλευρά μας δεν θα κάνουμε λαϊκίστικου τύπου αντιπολίτευση, αλλά θα συμβάλλουμε στη διατήρηση κλίματος ψυχραιμίας και ωριμότητας διεκδικώντας ταυτόχρονα τη λειτουργική υποστήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας», ανέφερε ο κ. Ξανθός, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή του στις Συμπράξεις.

«Στόχος είναι να έχουμε πληρέστερη κάλυψη σε προσωπικό και μόνιμες προσλήψεις, ενώ η συζήτηση για τα ΣΔΙΤ υπηρετεί το σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα στην αγορά και υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, αποδομώντας πλήρως τον βασικό του πυρήνα», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός, καταλήγοντας πως «οι συμπράξεις βλάπτουν τόσο τη δημόσια περίθαλψη όσο και την τσέπη των ασθενών».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ομιλία του κλιμακίου στο πλαίσιο συγκέντρωσης και ανοιχτής συζήτησης με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους του νοσοκομείου, με θέμα «Οι ΣΔΙΤ βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια περίθαλψη και την τσέπη των ασθενών».

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ