ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ Ο ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου

Με αφορμή την τρίτη κατά σειρά καταστροφή  από πυρκαγιά των σταβλικών εγκαταστάσεων και τον θάνατο 320 προβάτων του κτηνοτρόφου Γ.Γ. στα Δελέρια προκύπτει άμεσα η ανάγκη για αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να μην μένουν ακάλυπτοι, αλλά να αποζημιώνονται από τέτοιες καταστροφές οι κτηνοτρόφοι, έτσι ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά και να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία.

Τα ανέξοδα λόγια συμπάθειας που ακούμε από διάφορες πλευρές, όπως από την δημοτική αρχή του Τυρνάβου και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, είναι υποκριτικά, δεν μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος και ούτε δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου συμπαραστέκεται στον συνάδελφο κτηνοτρόφο και απαιτεί την άμεση αποζημίωσή του από τον ΕΛΓΑ (του ζωικού κεφαλαίου και των σταβλικών εγκαταστάσεων) στο 100%.  Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτη την τοποθέτηση του ΕΛΓΑ ο οποίος αναφέρει ως προϋπόθεση για την αποζημίωση των σταβλικών εγκαταστάσεων την επέκταση της πυρκαγιάς και σε παρακείμενη έκταση 500 στρεμμάτων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com