ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, καλεί όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής την Τετάρτη 1 Ιουλίου στην πανθεσσαλική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσουν οι Αγροτικοί σύλλογοι και οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλογών της Θεσσαλίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Λάρισα στις 11 το πρωί.

Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί για τους συναδέλφους μας στις 10:30 π.μ στον χώρο της Τούμπας Τυρνάβου.

Συνάδελφοι η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι βλέπουμε κάθε χρόνο τις αδικίες που έχουμε υποστεί από τον οργανισμό στα γεωργικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα. Αδικίες που είναι καθαρά πολιτική απόφαση των εκάστοτε κυβερνήσεων.Είναι ξεκάθαρο για όλους μας ότι από τον καναπέ κανένας δεν κέρδισε ποτέ τίποτα ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες.

Παλεύουμε και διεκδικούμε: Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ.

· ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας.

· ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

· Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή.

· Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.

· Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com