ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Την υλοποίηση του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, παρουσιάζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του και εστιάζοντας στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό που λαμβάνονται και σε τοπικό επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε μία περίοδο, από τις 20 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου και απευθύνεται σε σαφώς λιγότερα παιδιά, αφού λόγω των συνθηκών θα συμμετέχουν 500 παιδιά, νούμερο σαφώς μικρότερο από τα 2.500 παιδιά που μετείχαν την περσινή περίοδο.

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους συμπολίτες και μετά από έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε αποφασίσαμε την υλοποίησή του, έστω και μειωμένο αριθμό παιδιών, για να στηρίξουμε τη δημιουργική τους απασχόληση», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, που ανακοίνωσε και τη λειτουργία δύο βρεφονηπιακών σταθμών, που θα παραμείνουν ανοιχτοί τον Αύγουστο.

«Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των δομών του δήμου, καθώς ο δήμος Λαρισαίων δεν κερδίζει και δεν κερδοσκοπεί», σημείωσε με νόημα ο δήμαρχος αναφερόμενος στη λειτουργία των ΚΔΑΠ.

Παίρνοντας τον λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σ. Βούλγαρης τόνισε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε «και για την κοινωνική προστασία των εργαζόμενων γονέων», ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τμήματα που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούν σε αριθμό τα 15 παιδιά.

Εξάλλου αναλυτικά στοιχεία του προγράμματος έδωσε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων Στ. Μπαξεβάνου.

Σε ποια σχολεία θα πραγματοποιηθεί η «Κατασκήνωση στην Πόλη» – Αιτήσεις

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι οικογένειες, τα κέντρα–σταθμοί, τα οποία θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

  1. 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
    2. 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2-Άγιος Κωνσταντίνος)
    3. 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38- Άγιος Γεώργιος)
    4. 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2- Ιπποκράτης)
    5. 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32- Χαραυγή)
    6. 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
    7. 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)

Οι ώρες λειτουργίας της κατασκήνωσης θα είναι 8.00π.μ.- 2.30 μ.μ. και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά μετά τη λήξη προθεσμίας των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των παιδιών θα υποβάλλονται από 3 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2020 στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων, Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α (08:00-13:00) και στη ΔΗΚΕΛ, Ηπείρου 96-98.
Πληροφορίες: 2410680249, 2410680246, 2410680215.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
· Αίτηση
· Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
· Βεβαίωση Υγείας από παιδίατρο
· Τελευταίο εκκαθαριστικό
· Βεβαίωση Εργασίας μητέρας
· Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο για ειδική κατηγορία

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ