«ΥΠΟΠΤΗ» Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), αντιδρώντας στην πολιτική των κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας, που ευθύνεται, όπως επανέλαβαν, για τα οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση γενικής τους συνέλευσης.

Στο επί 16 ολόκληρους μήνες «ακέφαλο» του νοσοκομείου και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΛ στάθηκε για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης, περιγράφοντας άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, “γερασμένο” ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ακραία και επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση.

“Κρίνεται τουλάχιστον «ύποπτη» η στάση του υπουργείου Υγείας στο θέμα του ορισμού διοικητή και ΔΣ στο νοσοκομείο, ενώ στοχεύει σαφώς στην υποβάθμισή του”, ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Νταφούλη, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σημασία της διευρυμένης σύσκεψης για το θέμα που διοργανώνει η ΕΙΝΚΥΛ στις 15 Ιουλίου.

Τέλος οι υγειονομικοί επανέλαβαν την πρόθεσή τους να απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία και τα προγραμματισμένα χειρουργεία σε περίπτωση που μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για τον ορισμό διοίκησης στο νοσοκομείο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ