ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήλωση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρου Κρίκη στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία που στηρίζει η ΝΔ στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας απέδειξε το πόσο «αυτοδιοικητική» και δήθεν ανεξάρτητη από κόμματα είναι.

Πιο συγκεκριμένα στο πρόσφατο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην Σκιάθο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος, με φαιδρές δικαιολογίες αρνήθηκε να θέσει σε συζήτηση το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ενάντια στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τις διαδηλώσεις. Ορισμένοι μάλιστα παθαίνουν αλλεργία σε τέτοια θέματα, όπως πχ. ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου κ. Μουλάς, και γι’ αυτό  προσπάθησε να διαλύσει την συνεδρίαση με το γελοίο επιχείρημα ότι δεν μπορεί η ΠΕΔ να συζητάει πολιτικά θέματα, όταν μόλις πριν από λίγο υπήρχε θέμα στη συνεδρίαση, και ορθώς, για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των Β. Σποράδων.

Είναι κυριολεκτικά για γέλια ή για κλάματα(;) οι τοποθετήσεις συμβούλων του κ. Νασιακόπουλου ότι, δήθεν, αιφνιδιαστήκανε με το ψήφισμα, δεν πρόλαβαν να το μελετήσουν, δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν κι άλλα παρόμοια ευτράπελα. Την ίδια όμως στάση κράτησε στην διαδικασία και η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί δεν διάβασαν για την ίδρυση κρατικής διεύθυνσης αντιμετώπισης του ριζοσπαστισμού ή ότι το δικαίωμα στη συνάθροιση θα υπόκειται σε καθεστώς άδειας, αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές; Δεν άκουσαν για την καταδίκη του νομοθετικού εκτρώματος από πλήθος συνδικάτων, μαζικών φορέων, ομοσπονδιών, πανεπιστημιακών δασκάλων και ακαδημαϊκών, δικηγορικών συλλόγων, νομικών του δικαστικού σώματος και αποστράτων των σωμάτων ασφαλείας; Ο κ. Νασιακόπουλος, ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για το ν/σ που συζητιέται ήδη στη Βουλή.

Φτάνει πια η κοροϊδία… Όσο κι αν παριστάνεται τους ανήξερους τόσο περισσότερο προδίδεστε για την ευθυγράμμισή σας με την κυβέρνηση και τη  στήριξή σας στην αντιλαϊκή πολιτική. Η περιοχή της Θεσσαλίας έχει μεγάλη και βαριά παράδοση μαζικών λαϊκών αγώνων. Από τον Μάρτιο του 1910 στο Κιλελέρ, έως την αγροτική – λαϊκή εξέγερση των Τρικάλων στα 1925 και μέχρι τα αγροτικά μπλόκα των ημερών μας. Από την γέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και τους πρώτους σκληρούς ταξικούς αγώνες στο Βόλο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, μέχρι τους λαϊκούς αγώνες του σήμερα για την προστασία του περιβάλλοντος στη Μαγνησία και τα Άγραφα, ο λαός της περιοχής μας έχει μάθει να κερδίζει το δίκιο του στο δρόμο του αγώνα.

Η εικονική σας πραγματικότητα δε θα επιβάλει μαύρο σκοτάδι στον λαό της Θεσσαλίας. Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ