ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αφορμή τη συγκρότηση του νέου καινοτόμου θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, το ΚΕΜΕΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, με θέμα “Δημοκρατία, Νέοι – Νέες και Ανοιχτές Κοινωνίες”.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να εμβαθύνει σε ζητήματα εμπλοκής των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη συμμετοχής τους σε θεσμούς και πολιτικές διαδικασίες με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, ενώ στο πλαίσιό της παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος “I_do” που αφορούν στην ενδυνάμωση νέων Ρομά για την ισότιμη συμμετοχή τους σε κέντρα λήψης αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών, σε μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”.

«Πρόκειται για δραστηριότητες που θίγουν το ζήτημα της Δημοκρατίας και προάγουν τη συμμετοχή των νέων. Έχουν ιδιαίτερη αξία τέτοιες δράσεις καθώς στην εποχή μας καταγράφεται “αποξένωση” της πολιτικής από τον νέο κόσμο», δήλωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

«Μέσα από την εκδήλωση αναδεικνύεται ένας διαφορετικός χαρακτήρας του νέου θεσμού. Πίστη μας είναι πως οι νέοι πρέπει να βγουν από το περιθώριο, να συμμετέχουν σε διαδικασίες και να αμφισβητούν, καθώς αυτό είναι το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ Δ. Δεληγιάννης, σε μια εκδήλωση που κέντρισε το ενδιαφέρον και στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τον Covid 19.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ