ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Κοντσιώτης, Msc. Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης, αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

Μη σύννομη είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας (μειοψηφήσαμε οι 2 αιρετοί)για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο οι συνάδελφοι οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν οργανικά υπεράριθμοι, φέτος το καλοκαίρι.

Αυθαίρετα, στερείτε το δικαίωμα των συναδέλφων που κατέχουν οργανική θέση, να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο με μαθήματα 1ης και 2ης ανάθεσης στο σχολείο του εφ’ όσον αυτό είναι εφικτό όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (Υ.Α. 85980/Δ2-4/7/2020) «Τα μαθήματα ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς με την εξής σειρά προτεραιότητας. Ο/Η εκπαιδευτικός διδάσκει: α) στο σχολείο που είναι τοποθετημένος/η οργανικά ή προσωρινά:

1. Μαθήματα της 1ης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας,

2. Μαθήματα της 2ης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας,

3. Μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε 1η και 2η ανάθεση)».

Με ποιο δικαίωμα η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ καταστρατηγεί το νόμο; Με ποιο δικαίωμα αυθαιρετεί; Με ποιο δικαίωμα απαγορεύει συναδέλφους να συμπληρώσουν το ωράριό τους στο σχολείο της οργανικής και τους αναγκάζουν να τρέχουν σε 2 ή περισσότερα σχολεία;

Στη δήλωσή μου στο Συμβούλιο τόνισα ότι η απόφαση τους είναι παράνομη. Άμεσα πρέπει να παρέμβει η ΕΛΜΕ για να εφαρμοστεί ο νόμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ