ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Προοπτικές για γενναίο κούρεμα του χρέους προς την “κακή” Αγροτική που βαρύνει τα διαδημοτικά σφαγεία του Τυρνάβου γεννά η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει δανειολήπτες χωριού της Λάρισας οι οποίοι μέσω των δικηγόρων του γραφείου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη ζήτησαν να ισχύσει και για τα δάνεια προς την κακή Αγροτική το κούρεμα των πανωτοκίων.

Ουσιαστικά μέχρι σήμερα, το προστατευτικό πλαίσιο για τις υπό πτώχευση εταιρείες, στερούσε από τους οφειλέτες της “κακής” Αγροτικής, τη δυνατότητα να προσφύγουν δικαστικά και να αμφισβητήσουν το χρέος τους, ζητώντας διαγραφή των πανωτοκίων με τον σχετικό νόμο του 2004. Ο Άρειος Πάγος όμως αποδέχθηκε πως ο αγρότης δεν είναι πιστωτής αλλά οφειλέτης στην τράπεζα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει αγωγή διεκδικώντας διαγραφή μέρους του χρέους.

Αυτή τη δυνατότητα πλέον έχει και ο δήμος Τυρνάβου που θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά “κούρεμα” του χρέους των διαδημοτικών σφαγείων, δίνοντας μία καλή ανάσα στα οικονομικά του δήμου.

Το θέμα σχολίασε και ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης ο οποίος ζητά από τη δημοτική αρχή να διερευνήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης της ευνοϊκής απόφασης του Αρείου Πάγου ώστε να μειωθεί το χρέος της επιχείρησης και να γίνει πιο εύκολη η διαχείρισή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ