ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και στο θρυλικό Αλκαζάρ για την ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL υποδέχθηκε τον ΠΑΟ, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι «πράσινοι» έδειξαν να επιδιώκουν την κατοχή, με τους «βυσσινί» του Μ. Γρηγορίου να δοκιμάζουν επιθέσεις κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, ενώ σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς αξιόλογες φάσεις οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 26’, όταν ο Μπουζούκης πέρασε κάθετα δεξιά στον Αϊτόρ, εκείνος πάτησε περιοχή και γύρισε παράλληλα προς τον Μακέντα, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε τον Νάγκι για το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν μετά από σουτ του Βέλεθ εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΛ, ενώ σε δεύτερο χρόνο οι «πράσινοι» εκτέλεσαν το κόρνερ, με τον Μακέντα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω.

Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες της ΑΕΛ επιχείρησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και στο 53’ ο Τόρζε εκτέλεσε απευθείας, ωστόσο ο Διούδης απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ στο 56’ ο Σάντσες έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε μακρινό δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Νάγκι.

Οι «βυσσινί» άγγιξαν την ισοφάριση στο 65’, όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς επιχείρησε να εκμεταλλευτεί λάθος γύρισμα πλασάροντας τον Διούδη που έσωσε την εστία του, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να απομακρύνει στη συνέχεια τη μπάλα, ενώ στο 85’ ο Αϊτόρ μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Νάγκι μπλόκαρε κρατώντας το σκορ.

Η ισοφάριση για την ΑΕΛ ήρθε στο 87’, όταν ο Πινακάς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Τόρζε από τα δεξιά και με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη για το 1-1, ενώ στον έξτρα χρόνο τίποτα δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ παίζοντας καλύτερα στο δεύτερο μέρος να κατακτά τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72′ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77′ λ.τ. Μούζεκ), Στελιάνο, Σπαρβ, Σετσέροβιτς (73′ Γκαζάλ), Μιλοσάβλιεβιτς (72′ Πινακάς), Τόρζε, Τρούγιτς (56′ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Χουάνκαρ (75′ Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Μπουζούκης (88′ Σερπέζης), Αγιούμπ, Κουρμπέλης, Καρλίτος, Αϊτόρ (88′ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74′ Σαβιέρ).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΟ/PAO FC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ