ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΣΤΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ανακοίνωση που υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου

Μετά από 15 μέρες, αφότου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού και στα σχολεία, έσπευσαν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ σήμερα για να υποβάλλουν δωρεάν εξέταση  ανίχνευσης του κορωνοϊού σε μέρος κατοίκων του Τυρνάβου.

Ερωτούμε τι μέτρα θα λάβει η περιφέρεια και ο δήμος για τον Αμπελώνα και τις τοπικές κοινότητες;

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου την Παρασκευή 13/11/2020, που ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη, άμεσων  μέτρων λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή μας είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ και αναφέρει:

Πρόταση Ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, μπροστά στη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και στον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να προβεί στην κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ και άλλων κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών, τόσο από τον Covid-19, όσο και από άλλες αιτίες ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

1) Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας-πρόνοιας μαζί με το προσωπικό τους, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό, χωρίς αγορά υπηρεσιών για να μπουν στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.

2) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στη δημόσια υγεία. Μαζικές προσλήψεις με άμεσες διαδικασίες, μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.

3) Σε προμήθεια επαρκών αντιδραστηρίων για δωρεάν τέστ στον πληθυσμό, στο ΠΠΝΛ, στο ΓΝΛ και σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.

4) Εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και όλων των άλλων Κ.Υ, με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άμεση στελέχωσή τους με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

5) Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα κενά και για εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com