ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ – ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΓΝΛ 56ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ

Γεμάτες οι ΜΕΘ σε Πανεπιστημιακό και ΓΝΛ, ενώ έχασε τη μάχη και 63χρονη από την Ελασσόνα

Ανησυχητικά εξακολουθούν να είναι τα στοιχεία εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Π.Ε. Λάρισας αφού παρά το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς lockdown για περισσότερες από 5 εβδομάδες εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού σε 9 νομούς2 μεταξύ των οποίων και ο νομός Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας μεγάλο αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στους νόμους Πιερίας, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Κιλκίς, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Φλώρινας ενώ ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Δυτική Αττική, όσον αφορά τις νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Βασίλης Κικίλιας παρά την απογοητευτική κατάσταση των αριθμών που δείχνει αργή μείωση των κρουσμάτων είδε «φως στην άκρη του τούνελ» και αυτό «θα είναι ο εμβολιασμός που θα γίνει με ασφάλεια και οργάνωση σε μία εθνική εκστρατεία».

► Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 18.014 μοριακά τεστ και 12.278 rapid. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών εξακολουθεί να πιέζει το σύστημα Υγείας με την κυβέρνηση να συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για την ενίσχυσή του. 578 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 95 καταγεγραμμένοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο αύξησαν τον συνολικό αριθμό στους 3.289.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, που συμμετείχε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργού Υγείας για την πανδημία, αναφέρθηκε στον αριθμό των τεστ που γίνονται και είπε ότι «ανάλογα με τις ανάγκες διαμορφώνονται και οι έλεγχοι». Είπε επίσης ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι όσο περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο καλύτερα είναι.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Εν τω μεταξύ η διατήρηση των κρουσμάτων σε υψηλό επίπεδο συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις ΜΕΘ στα δύο νοσοκομεία της πόλης να μη διαθέτουν άδειο κρεβάτι τη στιγμή που οι ανάγκες για διασωλήνωση ασθενών είναι μεγάλες. Δυστυχώς όμως και σήμερα είχαμε το θάνατο 2 νέων ατόμων λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον 56χρονο τραπεζικό υπάλληλο στέλεχος της eurobank Σάββα Καλαϊτζόγλου πατέρα 4 παιδιών που έδινε επί μέρες μάχη στη ΜΕΘ του ΓΝΛ και για μια 63χρονη γυναίκα από την Ελασσόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ