ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 11 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης “Δράση Πολιτών” που υπογράφει ο επικεφαλής της με αφορμή τις καταγγελίες για μη λειτουργία του mail του δήμου

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία ενδιαφερομένων για πρόσληψη στο Δήμο Τυρνάβου , βάσει της πρόσφατης Προκήρυξης που έγινε και προνοεί για την κάλυψη 11 θέσεων ορισμένου χρόνου (οκτάμηνο) , λόγω εκτάκτων και επειγουσών αναγκών.

Καταρχήν, να τονίσω ότι η “Δράση Πολιτών”, στο πλαίσιο της Οικονομικής Επιτροπής, συνήνεσε στην πρόσληψη των 11 ατόμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά και άλλα βάρη που συνεπάγεται η κήρυξη του Δήμου Τυρνάβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όμως, πάντα είμαστε της λογικής ότι οι όποιες προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και νομιμότητας, χωρίς να παρατηρούνται μεθοδεύσεις ή υπόνοιες μεθοδεύσεων για εξυπηρέτηση “δικών μας παιδιών”.

Συνεπώς, και δεδομένων των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας από τους ενδιαφερομένους πολίτες, θεωρούμε αναγκαίο να προχωρήσει τάχιστα ο Δήμος Τυρνάβου στα ακόλουθα μέτρα:

α) Να ανακοινωθεί μια νέα ημερομηνία εντός της οποίας ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορέσει να αποστείλει την αίτησή του και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς οι καταγγέλλοντες πολίτες βεβαιώνουν προβλήματα στο mail του Δήμου, πράγμα για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

β) Ο Δήμος Τυρνάβου πρέπει να ανακοινώσει τον τρόπο μοριοδότησης των υποψηφίων για την κατάληψη των θέσεων, για να μην υπάρξουν έστω και ψήγματα αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων.

γ) Η δημοσιοποίηση τελικού πίνακα με τα μόρια των ενδιαφερομένων κρίνεται απαραίτητη ως “πιστοποιητικό διαφάνειας” του διαγωνισμού.

δ) Ο Δήμος Τυρνάβου να ανακοινώσει τον υπεύθυνο επεξεργασίας των υποβληθεισών αιτήσεων.

Υπό το πρίσμα αυτών των προϋποθέσεων, καλούμε τον Δήμο Τυρνάβου να διασφαλίσει την διαφάνεια και την εγκυρότητα της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας για την κάλυψη των 11 θέσεων,
για να αποφευχθεί η κατηγορία του σχετικού “στημένου διαγωνισμού”, που όλο και συχνότερα ακούγεται τώρα τελευταία.

Ως “Δράση Πολιτών” δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε στενά το θέμα, για να αποσοβήσουμε, με όσες θεσμικές δυνάμεις διαθέτουμε, την οποιαδήποτε προσπάθεια νεποτισμού ή μικροκομματικής εκμετάλλευσης του εν λόγω θέματος.

Για να μην γίνει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνει ο Δήμος μας, ο “φερετζές” της αδιαφάνειας ,της αναξιοκρατίας και της ιδιοτέλειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ