ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημέρωσε το σώμα για την πορεία των επανελέγχων στα σχολεία του δήμου, μετά τους πρόσφατους σεισμούς.

Οπως ανέφερε, οι επανέλεγχοι  θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτηενώ σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις «σημαντικός αριθμός σχολείων οδηγείται προς τη μεριά των κατάλληλων», προσθέτοντας πως η εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα στον δήμο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς σε επισκευές για την παράδοση των κτιρίων στη σχολική κοινότητα.

«Οι μισές μονάδες που είχαν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες μετά από πολύ προσεκτική προσέγγιση των συνεργείων θα αλλάξουν κατηγορία», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, εκτιμώντας πως με την ολοκλήρωση των ελέγχων θα είναι σε θέση να παρέχει αναλυτική λίστα για την κατάσταση όλων των σχολείων.

Όπως υπογραμμίστηκε τα απογραφικά που θα παραδοθούν στον δήμο Λαρισαίων θα είναι ενυπόγραφα και θα δίνουν κατευθύνσεις για τις επισκευές που πρέπει να γίνουν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ