ΆΜΕΣΑ ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Όσο περνούν οι ημέρες μετά το σεισμό, την 3η Μάρτη 2021, που έπληξε τον Δήμο Τυρνάβου και με τη μετασεισμική δραστηριότητα να συνεχίζεται, οι πληγέντες συμπολίτες μας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα που πολλαπλασιάζονται και κάνουν την διαβίωσή τους δύσκολη.

Ιδιαίτερα λόγω αυτής της κατάστασης πλήττονται  οι μαθητές και κυρίως όσοι παρακολουθούν την Γ΄ Λυκείου και προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Καθημερινά      βιώνουν μια δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση με τα σπίτια τους να έχουν υποστεί ζημιές ή να έχουν καταστραφεί και να βλέπουν τα οικεία τους πρόσωπα, τους φίλους τους και τις οικογένειές των σε απόγνωση.

Και ενώ ήδη αντιμετωπίζουν  σοβαρά προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, στην κοινωνικοποίηση τους και στο καθαυτό αντικείμενο της γνώσης, τώρα ήρθαν να προστεθούν και τα σοβαρά προβλήματα από τον σεισμό.

Προσπαθούν να βρουν ένα υποτυπώδη χώρο να μελετήσουν ή να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι το κοντέινερ ή το τροχόσπιτο εφόσον είναι από τους τυχερούς και έχει δοθεί στις οικογένειές τους, ή το σπίτι που έχει υποστεί ζημιές και ίσως ένα μέρος του έχει κριθεί μη κατοικήσιμο και επισκευάσιμο ή φιλοξενούνται σε  φιλικά και συγγενικά σπίτια ή σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου που εγκαταστάθηκαν προσωρινά.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την πανδημία να καλπάζει οι παρεμβάσεις της πολιτείας πρέπει να είναι άμεσες. Οι μαθητές χρειάζεται να προετοιμαστούν με όσο το δυνατόν λιγότερη ψυχολογική πίεση και αβεβαιότητα. Πρέπει να γνωρίζουν από τώρα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους με ποια διαδικασία θα εισαχθούν στα ΑΕΙ, λόγω του ότι η περιοχή που διαμένουν έχει υποστεί φυσική καταστροφή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου, για τους παραπάνω λόγους, ζητά από την Υπουργό Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ με ποσόστωση των μαθητών, των σεισμόπληκτων περιοχών, όπως είναι ο Δήμος Τυρνάβου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com