ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στον Αμπελώνα βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Λάρισας κ. Λιόντο επισκέφτηκε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Αμπελώνα. Πράγματι, στους γενόμενους επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές σε αμύγδαλα, βερίκοκα και ροδάκινα.

Επιπλέον, ζημιές διαπιστώθηκαν και σε καλλιέργειες αχλαδιών και σε πρώιμα σταφύλια, ζημιές οι οποίες θα επανεξεταστούν από το κλιμάκιο σε δεύτερο έλεγχο. Δυστυχώς, λοιπόν, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μεγάλη ζημιά.

Από πλευράς Δήμου Τυρνάβου τονίστηκε πως αναμένονται πλέον άμεσες και αντικειμενικές εκτιμήσεις για τους αγρότες της περιοχής. Τέλος, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η αγαστή συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου με τον τοπικό ΕΛΓΑ.

Στην επίσκεψη – αυτοψία παρέστησαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας Μιχάλης Λιόντος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σωτήρης Τζιούφας, ο Επόπτης περιφερειακής ενότητας Λάρισας Βασίλης Σπανός, και οι γεωπόνοι Μιχάλης Τέγος και Ζαχαρούλα Νίκα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com