ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ SELF TEST, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι, σύμφωνα με την Académie Nationale de la Médecine. Πότε οι επιπλοκές είναι σοβαρές. Πως μπορείτε να προστατευθείτε.

Η λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (δείγματος από τη μύτη) και η γενετική ανάλυσή του έχει καθιερωθεί ως η καλύτερη μέθοδος για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Είναι επίσης απαραίτητη για να διεξαχθεί τεστ αντιγόνων ή, μερικές φορές, για να γίνει αυτοεξέταση στο σπίτι (self test).

Παρότι, όμως, η συλλογή δείγματος από την μύτη μοιάζει με απλή διαδικασία, πρέπει να γίνεται με προσοχή και με σωστό τρόπο. Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών, ορισμένες από τις οποίες είναι σοβαρές, προειδοποιεί η Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η χρήση των τεστ αυτών έχει επεκταθεί για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να αναφέρονται περιστατικά επιπλοκών. Οι επιπλοκές αυτές άλλοτε είναι ήπιες και άλλοτε σοβαρές.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, ήπιες επιπλοκές είναι λ.χ. η δυσφορία, ο πόνος ή ακόμα και η αιμορραγία από τη μύτη. Ωστόσο, τυχόν τραυματισμός στο πρόσθιο επίπεδο της βάσης του κρανίου, είναι σοβαρή επιπλοκή διότι ενέχει κίνδυνο μηνιγγίτιδας, τονίζει.

Τί να προσέχετε

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com