ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με περιοδείες στα σεισμόπληκτα χωριά συνεχίζει τις παρεμβάσεις της η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποζημίωση και αποκατάσταση των σεισμόπληκτων του Δήμου Ελασσόνας, που αποτελείται από φορείς και σωματεία της περιοχής, ενώ αντιπροσωπεία της διαμαρτυρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μέλη της Επιτροπής έθεσαν σειρά ζητημάτων επικεντρώνοντας στο θέμα της στέγασης, των ενστάσεων και των χρηματοδοτήσεων που αφορούν στους σεισμόπληκτους, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες, όπως και στις μετακινήσεις μαθητών του Λυκείου Δομένικου, αλλά και στο τεράστιο θέμα των κατ’εξαίρεση εμβολιασμών για τους σεισμόπληκτους.

«Τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά και οι αρμόδιοι έχουν την ευθύνη για την επίλυσή τους. Από πλευράς μας θα αγωνιστούμε για να υπάρξουν άμεσες και δίκαιες λύσεις για όλους», τόνισε εκ μέρους της Επιτροπής ο Χάρης Νούσιας, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με έγγραφό τους τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης καταγγέλλουν το απαράδεκτο γεγονός να παρακρατείται από τις τράπεζες μέρος του ποσού των 600 ευρώ που χορηγείται στους σεισμόπληκτους, λόγω οφειλών τους στο δημόσιο, ενώ ζητούν επίδομα 1.000 ευρώ για όλους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ