ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Υιοθετήθηκε η πρόταση που κατέθεσε στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ Αμάρι

Η πρόταση της «Πόλης που Θέλουμε» για την 100% συμμετοχή των παραγωγών και μικροπωλητών στις λαϊκές του Δήμου Τυρνάβου κάθε εβδομάδα, που κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον επικεφαλής της παράταξης Σάμερ Αμάρι, εγκρίθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση του σώματος, αφού εναντίον της ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, ενώ οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν λευκό. Την πρόταση ενέκριναν οι δ.σ. της Δράσης Πολιτών, της “Πόλης που Θέλουμε” και της ΣυνΠολιτείας.

Στο κείμενο του κ. Αμάρι αναφέρονται τα εξής:

«Όσον αφορά τον Τύρναβο, προτείνουμε η λαϊκή του Σαββάτου, για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, να πραγματοποιείται στον χώρο της εμποροπανήγυρης, η έκταση της οποίας μπορεί να καλύψει το 100% των παραγωγών και των μικροπωλητών, τηρώντας έτσι τους κανόνες για την εξάπλωση του ιού COVID-19 βάση της ΚΥΑ και η οποία βρίσκεται πλησίον του χώρου που πραγματοποιείται τώρα η λαϊκή.

Όσον αφορά τον Αμπελώνα, για την λαϊκή της Παρασκευής και για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, προτείνουμε τα εξής: καθώς η ΚΥΑ επιτρέπει την λειτουργία παράλληλων αγορών-λαϊκών, σε χώρο πλησίον της υπάρχουσας λαϊκής, προτείνουμε στον χώρο που λειτουργεί ήδη η λαϊκή να παραμείνουν οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές με τα αγροτικά προϊόντα τους και σε χώρο παραπλήσιο αυτής (ο οποίος και φυσικά υπάρχει) να λειτουργήσει παράλληλη λαϊκή την ίδια ώρα και ημέρα (και για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα) με εμπόρους και μικροπωλητές που διαθέτουν ρουχισμό και βιομηχανικά προϊόντα».

Με τον τρόπο αυτό κάθε εβδομάδα όλοι οι παραγωγοί, έμποροι και μικροπωλητές θα διαθέτουν τα προϊόντα τους προς πώληση, σε Τύρναβο και Αμπελώνα, όπως γινόταν και πριν την επιβολή των έκτακτων μέτρων λόγω του ιού COVID-19, μέχρι να επανέλθουν οι λαϊκές αγορές του Δήμου μας στην κανονική λειτουργία τους. Οι παραγωγοί/εκθέτες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και για τον λόγο αυτό πρέπει να βρούμε λύσεις για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ