ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ενα πλήρες σκοτάδι σκεπάζει από τον Μάρτιο σχεδόν του 2020 μέχρι και σήμερα, με μία μόλις εξαίρεση πέρυσι το καλοκαίρι, τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου, αφού το προεδρείο του σώματος, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, πέραν των δια περιφοράς συνεδριάσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα, πρωτοτύπησε για μια ακόμη φορά επιλέγοντας τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη μέσω πλατφόρμας στην οποία δεν έχουν πρόσβαση ούτε πολίτες αλλά ούτε και οι δημοσιογράφοι.

Και ενώ προ μηνός, ίσως και περισσότερο, ο πρόεδρος του σώματος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς και Εύβοιας, ο οποίος ζήτησε το αυτονόητο για μια δημοκρατική χώρα και ως ελάχιστη διάθεση προάσπισης του ρόλου των δημοσιογράφων να ανοίξουν δηλαδή οι συνεδριάσεις στους επαγγελματίες δημοσιογράφους και στους πολίτες, δεσμεύθηκε για ικανοποίηση του αιτήματος, αυτό δεν έγινε και μάλιστα όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του δ.σ., σε απάντησή του στον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειται να γίνει, αφού δεν το  επιτρέπει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Πράγματι είναι να απορεί κανείς για τη στάση αυτή του προέδρου ο οποίος προφανώς για να αποφύγει τη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων, όσο και αν ισχυρίζεται ότι δεν είναι πολιτική η επιλογή του, δεν κάνει ότι κάνει το σύνολο των δήμων στην ελληνική επικράτεια, αδιαφορώντας για το αν ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα λειτουργεί σαν ένα μικρό χωριό που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε πλατφόρμες ανοικτών συνεδριάσεων, όταν ακόμη και ερασιτεχνικά σωματεία συνεδριάζουν με αυτόν τον τρόπο.

Και σίγουρα δεν είναι δικαιολογία ο ισχυρισμός ότι έχουμε επιλέξει την πλατφόρμα που επιτρέπει είσοδο μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες.

Αν δεν ξέρουν στον προεδρείο, ας ρωτήσουν γειτονικούς ακόμη και μικρότερους δήμους για το πως εκείνοι τα κατάφεραν και δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες και στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις.

Αλήθεια οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πώς το δέχονται αυτό; Γιατί δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι μέχρι σήμερα μόνο ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης   ανέδειξε το θέμα όχι μία αλλά περισσότερες φορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν καταλαβαίνουν ότι τέτοιες πρακτικές από την πλευρά του προεδρείου του δ.σ. είναι επικίνδυνα αντιδημοκρατικές;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ