ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ TRAFFICKING

«Η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση και η εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου σώματος συνιστούν σύγχρονες μορφές δουλείας.

Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων κ. Ηρακλή Μοσκώφ αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί μια δράση του στήριξα με συνέπεια και αφοσίωση πήρε σάρκα και οστά».

Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωση της η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μετά την υπογραφή του Συμφώνου για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

«Κάθε μορφής σωματεμπορία παραβιάζει και καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, που κατοχυρώνονται από διεθνείς και εθνικές συμβάσεις. Είναι χρέος όλων μας να εξαλείψουμε πρωτίστως τους παράγοντες που συντελούν τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση της σωματεμπορίας γιατί μόνο περιορίζοντας τους δύο αυτούς παράγοντες που είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των μορφών εκμετάλλευσης, θα πετύχουμε την πάταξη του φαινομένου.

Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα εκείνες τις δράσεις που θα δώσουν διέξοδο στα ευάλωτα άτομα και θα τα στηρίξουν στην προσπάθεια ανάκτησης της ζωής τους. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και να πληροφορήσουμε τα θύματα για τα δικαιώματά τους, καθώς και για την ύπαρξη των κοινωνικών δομών – στη Θεσσαλία μετράμε πέντε – στις οποίες μπορούν να αποταθούν για να λάβουν βοήθεια. Μέσα από την ασφάλεια καταπολεμάς και τον φόβο. Αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας και την έχουμε ήδη αναλάβει. Με εξειδικευμένες υπηρεσίες και φορείς, με εκστρατείες ενημέρωσης, με προγράμματα αντιμετώπισης και διαχείρισης του φαινομένου κηρύσσουμε τον πόλεμο ενάντια στην ανθρώπινη εκμετάλλευση. Στήριξα το σχέδιο αυτό από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσω να είμαι αρωγός», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ