ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε περίοπτη θέση τμήμα της «Χάρτας του Ρήγα» και εικόνα του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου

Με κάθε επισημότητα και τήρηση των μέτρων και παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη εγκαινιάζεται την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, η νέα περιοδική έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας «Η Επιστροφή των Μουσών. Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821».

Η έκθεση αποτελεί αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα και παρουσιάζει την τέχνη στη Θεσσαλία κατά τις τελευταίες δεκαετίες πριν από την Επανάσταση, ενώ ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει «Ο Άγιος Νικόλαος», μία από τις εικόνες του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, όπως και το τμήμα της Χάρτας του Ρήγα, που εκτίθεται για πρώτη φορά, δάνειο από τη Συλλογή Ευθύμιου και Χαράλαμπου Δογάνη και προέρχεται από το Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς στα Αμπελάκια.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, συνεργάζεται η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και η Μητρόπολη Ελασσόνας, οι οποίες έχουν δανείσει τα περισσότερα αντικείμενα. Άλλα εκθέματα προέρχονται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου, το Μουσείο Μπενάκη καθώς και τις συλλογές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ