ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ;

Δήλωση του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό , έχει διατυπώσει μια καταγγελία τρομακτικών διαστάσεων. Αντιγράφω επί λέξει:

” Ιδιοκτήτες  και οι υπάλληλοι ΚΥΔ (Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων) έχουν δηλώσει χιλιάδες στρέμματα δημοσίων εκτάσεων και έχουν καταχραστεί χρήματα αγροτών και κτηνοτρόφων. Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν σε συγγενικά τους πρόσωπα, ακόμα και στους ίδιους τους υπαλλήλους και ιδιοκτήτες του ΚΥΔ, χωρίς αυτοί να έχουν καμία αγροτική δραστηριότητα “.

Αν η συγκεκριμένη καταγγελία,  η οποία αφορά στην κατανομή δημόσιων βοσκοτόπων  και σε ψεύτικες βεβαιώσεις για εξασφάλιση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα , ευσταθεί  πράγματι, ο κάθε νοήμων μπορεί να αντιληφθεί  το μέγεθος της ενδεχόμενης απάτης που έχει στηθεί και της πληγής που έχει ανοίξει στα σωθικά του ελληνικού  «Συστήματος Πληρωμών», εις βάρος της δικαιοσύνης , του υγιούς ανταγωνισμού ,  και των οικονομικών συμφερόντων των πραγματικών γεωργών- κτηνοτρόφων.

Το όλο θέμα είναι αρκετά σοβαρό και απαιτεί την ταχεία διαλεύκανσή του από τη Δικαιοσύνη και τους καθ’ ύλην αρμόδιους της ελληνικής Πολιτείας. Οι Έλληνες γεωργοί – κτηνοτρόφοι δεν γίνεται να μένουν θεσμικά απροστάτευτοι στο έλεος τυχάρπαστων αετονύχηδων.

Η Βουλή η ίδια θα πρέπει να ασχοληθεί τάχιστα με το ανακύψαν ζήτημα. Οι βουλευτές της Λάρισας, μιας περιοχής με ακμαίο κτηνοτροφικό πληθυσμό, ακούνε ;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ