ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

Αθλητικές δράσεις πλαισιωμένες με δράσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα, όπως ανακύκλωση και αδέσποτα, κυριάρχησαν στις «Ημέρες Περιβάλλοντος» που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ελασσόνας την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, στα βοηθητικά γηπεδάκια ( έναντι των ΚΤΕΛ ) και στο Πάρκο Φιλοξενίας για τα αδέσποτα.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Ελασσόνας για τη συμμετοχή όλων στα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, πάνω από 200 παιδιά και δεκάδες πολίτες, πλημμύρισαν τους βοηθητικούς αθλητικούς χώρους του δήμου, ενώ ταυτόχρονα μικροί και μεγάλοι προσφέρανε τροφές για τα αδέσποτα και συμμετείχαν στις δράσεις ανακύκλωσης, με συγκέντρωση από καπάκια όλων των συσκευασιών, για καλό σκοπό.

Πολύτιμη και ουσιαστική η συμμετοχή των μελών του συλλόγου «Ελασσονίτες Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες», των μελών των αθλητικών συλλόγων «Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόνας», «Ακαδημία ΠΟΕ», «Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας», «Συλλόγου Αντισφαίρισης Ελασσόνας» και του «Α.Σ. Ρυθμικής Γυμναστικής και χορού Αφροδίτη», οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να κυλήσει ομαλά η όλη διοργάνωση και να απολαύσουν τις δράσεις μικροί και μεγάλοι, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος κ. Γάτσας τόνισε: «Μετά από μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας, οι δράσεις των τελευταίων ημερών, ήρθανε να μας υπενθυμίσουν πόσο πολύ ανάγκη έχουμε να συμμετέχουμε σε δράσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Με τη θεσμοθέτηση τέτοιου είδους δράσεων, επιχειρούμε να δώσουμε τα κατάλληλα πρότυπα στα παιδιά και στη νέα γενιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε τα παιδιά μέρος αυτής της διαδικασίας, με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Ευελπιστούμε να ομαλοποιηθεί η υγειονομική κρίση και να μας δοθεί η δυνατότητα για ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ