ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΟ ΚΑΙ VIDEO WALL ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ HI TECH ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Έξυπνους τρόπους βρήκε εκκλησία στη Λάρισα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον Άγιο Γεώργιο στην αρχή της οδού Βόλου της πόλης όπου λειτουργεί ο πατήρ Νικηφόρος Κοντογιάννης ο οποίος είναι γνωστός πλέον για τις πρωτοποριακές του ιδέες και δράσεις καθώς και για την άριστη γνώση θεμάτων της τεχνολογίας, αφού κατάφερε να δημιουργήσει την πιο hi tech εκκλησία της περιοχής και ίσως της χώρα!

Ο π. Νικηφόρος αποφάσισε και τοποθέτησε φωτοκύτταρο και video wall στην εκκλησία για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αφού με το φωτοκύτταρο μετρά τους πιστούς ενώ με το video wall η θεία λειτουργία προβάλλεται στον εξωτερικό χώρο του ναού.

«Ανοιχτήκαμε σιγά σιγά πριν τον κορονοϊό για να εξυπηρετήσουμε τις διάφορες ανάγκες των ανθρώπων» είπε ο πατήρ Νικηφόρος και τόνισε πως «από το 1992 ξεκίνησα να αξιοποιώ την τεχνολογία και το 2013 κάναμε τη ραδιοτηλεόραση που έχουμε και εξελιχθήκαμε».

Δωρεάν rapid test

Στην εκκλησία όπως είπε ο ιερέας γίνονται δωρεάν rapid test για τους μη εμβολιασμένους αλλά σύμφωνα με τον ίδιο είναι λίγα γιατί οι περισσότεροι πιστοί έχουν κάνει το εμβόλιο. «Δεν είναι έξυπνο και σοφό το να ασχολούμαστε με ιατρικά θέματα εμείς» απάντησε στους ιερείς που λένε «όχι» στον εμβολιασμό και παροτρύνουν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ