ΣΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Σε μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν το βράδυ της Τρίτης, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων.
Μία πλατεία που έχει από μέρες αποκτήσει γιορτινό χαρακτήρα, με τα ξύλινα σπιτάκια τα οποία κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα φιλοξενούν διάφορες δράσεις (Σπιτάκι του Αγίου Βασίλη, Σπιτάκι των Ευχών και των Παραμυθιών, Σπιτάκι των Χριστουγέννων του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων) και τα «Προσωπάκια σε χριστουγεννιάτικο κάδρο»-Χριστουγεννιάτικο σκηνικό αναμνηστικών φωτογραφιών με την επιμέλεια της Κοινότητας Φαρσάλων.

Ο Άι Βασίλης περίμενε τα παιδάκια έξω από το σπιτάκι του, για να ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές τους, να παραλάβει τα γράμματα τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να τους μοιράσει «χριστουγεννιάτικα δωράκια», παρέα του. Την ίδια ώρα τα πειραχτήρια ξωτικά χάρισαν στιγμές διασκέδασης και χαράς.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε από τον Δήμο ζεστό κρασί, ζεστή σοκολάτα και παραδοσιακά γλυκίσματα, ενώ ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων, μπροστά από το Σπιτάκι των Χριστουγέννων, προσέφερε διάφορα γλυκίσματα, χάριζε μπαλόνια στα παιδάκια και φώτιζε τον ουρανό με φαναράκια.

Η εκδήλωση άνοιξε με κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους εκπαιδευτικούς της Μουσικής Σχολής του Δήμου Φαρσάλων, με τις πρόσχαρες νότες να «ζεσταίνουν» τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, βρισκόμαστε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τα Χριστούγεννα και ο δήμος μας ξεκινά τις εορταστικές του εκδηλώσεις με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Οι εκδηλώσεις και φέτος εκ των πραγμάτων γίνονται με πρώτο κριτήριο την πανδημία και το πώς θα συνεχίσουμε να προστατευόμαστε από τον κορωνοϊό, μέχρι αυτή η περιπέτεια να τελειώσει.

Όμως, οι συνεργάτες μου και οι εργαζόμενοι στο δήμο μαζί με φορείς και εθελοντές που θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για μία ακόμη φορά, με καλή διάθεση και μεράκι, έχουν ετοιμάσει μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που ως στόχο έχουν να μας αλλάξουν τη διάθεση και να δώσουν στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους.

Επειδή όμως τα Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη για το συνάνθρωπο, μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις έχουμε φροντίσει να υπάρχουν και δράσεις τη στήριξη του κοινωνικού έργου του δήμου μας, δηλαδή των συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια. Γι’ αυτό και σας καλώ να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας, αλλά πολύ περισσότερο να βοηθήσει ο καθένας σας στο βαθμό που μπορεί, προσφέροντας αγάπη στο συνάνθρωπο.

Γιατί σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, εκείνο που μας δίνει ελπίδα και μας ενώνει ως κοινωνία, είναι η φιλαλληλία και το φιλότιμο, που στην περιοχή μας περισσεύει και είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

Ακολούθησε η καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που έγινε μέσα σε χαμόγελα, επευφημίες και ευχές για μία καλύτερη επόμενη χρονιά.

Η γιορτή συνεχίστηκε με το νεανικό μουσικό σχήμα «Joey and the band» που διασκέδασε τους παρευρισκόμενους.
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση των ισχυόντων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ