ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΕΝΗΣ

Σύμφωνα με πρόσφατο ΦΕΚ (15/12/2021), ο καταγόμενος από τον Τύρναβο, Απόστολος Ι. Τσένης πτυχιούχος της Σχολής Ικάρων, διορίστηκε Διοικητής στο ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, αρμοδιότητας της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, του Υπουργείου Υγείας.

Οφθαλμιατρείο Αθηνών

Το Οφθαλμιατρείο Αθηνών ένα από τα αρχαιότερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, τις θαυμάσιες οροφογραφίες και το μουσειακό υλικό που διαθέτει, θεωρείται ένα από σημαντικά – ίσως το σημαντικότερο – ιστορικό μνημείο των νεότερων χρόνων, συμπληρώνοντας – λόγω της θέσης του – την τριλογία της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών.

Είναι έργο των Χριστιανού Χάνσεν, Γεράσιμου Μεταξά και Αριστείδη Μπαλάνου, και αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για τη πόλη της Αθήνας.

Το Οφθαλμιατρείο Αθηνών ιδρύθηκε το 1843 ως νοσοκομείο «Οφθαλμιώντων», υπό μορφή Ν.Π.Ι.Δ..

Η ανέγερση του ειδικού αυτού κτιρίου για την περίθαλψη των πασχόντων από οφθαλμικά νοσήματα εγκρίθηκε επί βασιλείας του Όθωνος και της Αμαλίας.

Το έτος 1985 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και έκτοτε συνεχίζει να λειτουργεί με αποστολή:

  • Την παροχή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης για Οφθαλμολογικές παθήσεις.
  • Την ανάπτυξη και προαγωγή της Ιατρικής Έρευνας.
  • Την εφαρμογή προγραμμάτων ειδίκευσης, συνεχούς εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης ιατρών, καθώς και εκπαίδευσης και επιμόρφωσης λειτουργών άλλων κλάδων υγείας.

Σήμερα είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο.

Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του παρέχει σταθερά τις πιο σύγχρονες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες τόσο στον ίδιο τον ασθενή όσο και στις ιδιαιτερότητες της περίπτωσής του.

Αποτελεί ιστορικό μνημείο επιστημονικής δραστηριότητας της Ελληνικής Οφθαλμολογίας, ως ένα από τα πρώτα οφθαλμολογικά νοσοκομεία που ιδρύθηκαν στον κόσμο, με πλούσια κοινωνική προσφορά παροχής περίθαλψης στον Ελληνικό λαό.

Με τα δύο Οφθαλμολογικά Τμήματα που διαθέτει, λειτουργεί ως διαγνωστική, θεραπευτική και νοσηλευτική μονάδα και ως εξειδικευμένο νοσοκομείο εκπαίδευσης, προσαρμοσμένο στις λειτουργικές απαιτήσεις της σύγχρονης οφθαλμολογίας, καλύπτοντας κάθε τομέα και συναγωνίζεται ισάξια τα Οφθαλμολογικά Κέντρα του Εξωτερικού.

Με τον εμπλουτισμό του Νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και την εφαρμογή της μηχανοργάνωσης, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα τόσο στον Οργανωτικό όσο και στον Επιστημονικό Τομέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ