ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΪΜΑΡΗΣ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα την 9 Ιανουαρίου 2022, σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο “Αντλιοστάσιο”, οι δημαιρεσίες στο Δήμο Τεμπών για την εκλογή νέου Προεδρείου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη δεύτερη θητεία της τετραετίας 2019-2023, από την ημερομηνία εκλογής έως τις 31.12.2023, εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος, της παράταξης του Δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη, Μαϊμάρης Δημήτρης, ενώ στις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ανδρέου από την παράταξη του κ. Κολλάτου και Παναγιώτης Γκατζόγιας από την παράταξη του Δημάρχου αντίστοιχα. Αφού η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μαρία Κωστή, δήλωσε, ότι η παράταξή της δεν συμμετέχει στη διαδικασία και έτσι για γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε από την πλειοψηφία.

Ο κ. Δημήτρης Μαϊμάρης καταλαμβάνει τη θέση του απερχόμενου προέδρου κ. Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος κατά γενική ομολογία άφησε πολύ καλή εικόνα κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η συνέχεια στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, έρχεται σε έναν έμπειρο άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως είναι ο κ. Δημήτρης Μαϊμάρης και είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει ψηλά το κύρος τους σώματος.

Ο κ. Δημήτρης Μαϊμάρης εκλέγεται ως δημοτικός σύμβουλος από το 2011, στο Δήμο Τεμπών και είναι πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κουλούρας, όπου και στον τομέα αυτό δούλεψε δημιουργικά και με προσωπικό ζήλο.

Ο κ. Δημήτρης Μαϊμάρης ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τώρα είναι συνταξιούχος.

H ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Την εκλογική διαδικασία κήρυξε ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γεώργιος Νικολάου. Ο νέος πρόεδρος κ. Δημήτρης Μαϊμάρης έλαβε 15 ψήφους, σε σύνολο 19, ο νέος αντιπρόεδρος Νίκος Ανδρέου έλαβε 14 ψήφους και ο νέος γραμματέας κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας έλαβε 12 ψήφους .

Μετά την εκλογή του νέου προεδρείου ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης ευχαρίστησε το απερχόμενο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών για την άψογη συνεργασία και συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα νέα μέλη, και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν δηλώνοντας τα εξής: «Ο κ. Δημήτρης Μαϊμάρης διαθέτει μακρά εμπειρία σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς έχει διατελέσει αρκετές τετραετίες δημοτικός σύμβουλος. Τον χαρακτηρίζει η ευγένεια και η ευθύτητα του χαρακτήρα του, καθώς και ο σεβασμός του στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Είμαι βέβαιος με τη συμβολή όλων των δημοτικών συμβούλων θα μπορέσει να υπηρετήσει άξια τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών».

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης ευχαρίστησε το σώμα δηλώνοντας μεταξύ άλλων:” Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για μένα.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη, καθώς η θέση του προέδρου αποτελεί το βαρόμετρο στη λειτουργία του κορυφαίου δημοκρατικού συλλογικού οργάνου ενός δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόθεσή μου είναι να προασπίσω κάθε δημοκρατική διαδικασία που εξελίσσεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω τη θέση του προέδρου με εντιμότητα,μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στις ανάγκες, στις αγωνίες και στα άλυτα προβλήματα των συμπολιτών. Θα εργάζομαι ώστε να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το συμφέρον των δημοτών. Θα είμαι πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας.

Καλή χρονιά με υγεία, υπομονή, αγάπη και με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά».

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σε ότι αφορά τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής για τη διετία 2022-2023, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και την ανάδειξη των εκλεγμένων μελών αυτής κατά την ως άνω ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σίμος Βασίλειος, Αντιδήμαρχος.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Χρήστος Κρικώνης και Αθανάσιος Βλάχος, Αντιδήμαρχοι.

Γεώργιος Κυρίτσης, Κώστας Ζαρδούκας, Κώστας Κολλάτος και Ιωάννης Κοντογιάννης, δημοτικοί σύμβουλοι.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Χρήστος Κακαγιάννης, Παναγιώτης Γκατζόγιας, Κώστας Τσεργάς και Ιωάννης Αργυρίου, δημοτικοί σύμβουλοι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Αντίστοιχα, η σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη διετία 2022-2023, όπως διαμορφώθηκε μετά και την ανάδειξη των εκλεγμένων μελών αυτής, είναι η κάτωθι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντόντος Γεώργιος, Αντιδήμαρχος.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Ζήσης Γκανάτσιος και Βασίλης Σίμος, Αντιδήμαρχοι.

Αθανάσιος Καραναστάσης, Νίκος Μητσογιαννης, Αχιλλέας Διψάνας, Ιωάννης Κοντογιάννης, δημοτικοί σύμβουλοι

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Δημήτρης Μαϊμάρης, Χρήστος Κακαγιάννης, Αστέριος Σαΐτης και Αργυρώ Νταναβάρα, δημοτικοί σύμβουλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ